Времето в Копенхаген и най-доброто време за посещение

Copenhagen

Мекият климат, смекчаван от Гълфстрийм, осигурява малко по-топъл климат, отколкото би било подходящо за тази географска ширина.

Разчитайте на типичните четири сезона - пролетта през април и май, лятото от юни до август с най-високи температури и есента от септември до ноември, която обикновено е дъждовна и почти винаги облачна.

Зимата обикновено е мека, но в Копенхаген могат да се появят и слани и сняг. Въпреки това повечето валежи са дъждовни, а отрицателните температури не са толкова често срещани, колкото в други скандинавски столици.

Резервирайте хотел в Копенхаген с отстъпка

Кои са най-топлите месеци в Копенхаген?

Лятото посещава града между юни и август, когато температурите са най-високи.

Средната температура през тези месеци е около 23 °C, а максималната - 30 °C, но не са рядкост и много студените дни от около 15 °C, особено когато е дъждовно.

Кога е най-студено в Копенхаген?

Декември, януари и февруари са най-студените месеци със средни температури около 3 °C. Силните студове са рядкост, но особено през нощта температурата може да падне до -1 до -2 °C доста често.

Кои са най-дъждовните месеци в Копенхаген?

Валежите са разпределени повече или по-малко равномерно през цялата година. В Копенхаген няма дъждовен сезон, в който да вали значително повече.

Статистически най-дъждовните летни месеци са от юни до септември заради по-силните бури, които носят повече вода, но от друга страна, вали за по-кратък период от време, отколкото през зимата.

В Копенхаген рядко има продължителни дъждове и обикновено вали най-много един ден. Облачното небе обаче може да продължи със седмици, особено през зимата.

Таблица на температурите през годината

Копенхаген - Времето в града

Месец
Времето
Air
януари
сняг
3 °C
февруари
сняг
3 °C
март
дъждовен
6 °C
април
слънчев
11 °C
май
слънце
16 °C
юни
слънце
20 °C
юли
слънце
22 °C
август
слънце
22 °C
септември
слънчев
17 °C
октомври
слънчев
12 °C
ноември
дъждовен
7 °C
декември
сняг
5 °C

Кога да отидете в Копенхаген

Идеалното време за посещение несъмнено е пролетта и лятото, когато можете да се насладите изцяло на цъфтящата природа и да не носите куфар с топли дрехи.

За разлика от други европейски столици, Копенхаген не е склонен към екстремни горещини, така че пътуване през юни, юли или август на практика гарантира много приятно лятно време. Винаги разчитайте на това, че едно леко дъждобранче или лек пуловер могат да ви бъдат полезни дори през лятото.

Сравнете цените на полетите до Копенхаген

Зимата и есента често се характеризират с мрачно време с неблагоприятни температури между 3°C и 10°C, но с многото дейности на закрито и често много евтините полети, не отхвърляйте посещението си през този период.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.