Фонтан на Гефион

Фониране на Gefion

Големият и обширен фонтан изобразява Гефион, скандинавската богиня на девиците и земеделието, която води група животни. Можете да посетите и църквата "Свети Албан" в непосредствена близост.

Разгледайте хотели в центъра на Копенхаген

Фонтанът се намира в парка Лангелини на границата между центъра на града и квартал Остербро и ще го подминете по пътя към Малката русалка.

История и вид на фонтана

Фонтанът е построен върху стълбище с дължина около 30 метра и е един от най-големите в цяла Европа. Фонтанът изобразява раждането на датския остров Зеландия, на който е разположен град Копенхаген.

В горната част богинята Гефьон е застанала на каруца, възседнала четири вола, които теглят плуг. От скулптурата водата пада на 4 широки каскади в басейн до тротоара.

Фонтанът "Гефион" е проектиран от датския художник Андерс Бундгаард и е построен между 1897 и 1908 г.

Как да стигнем до фонтана?

Скулптурата "Гефюн" се намира близо до входа на крепостта Кастелет и до нея може да се стигне пеша от Нихавн за около 20 минути.

Само на около 30 метра от фонтана се намира пристанището за автобусите 991 и 992 на Nordre Toldbod.

На по-малко от 1 км се намира голямата жп гара Østerport, където спират и линиите на метрото M3 + M4 и автобусните линии 23 и 27.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.