Kastellet

Castellet

Когато посещавате Малката русалка, навлезте в тази територия под формата на петолъчна звезда. Бивша военна крепост, сега Кастелет се е превърнала в приятно място за разходка.

Разгледайте хотели в центъра на Копенхаген

В центъра на звездата ще откриете червени сгради, оригиналните казарми, а в единия край - добре запазена вятърна мелница в облицовката на оръдията.

Какво да видите в цитаделата?

До вътрешността на цитаделата Кастеле може да се стигне през две порти от север и юг. Теренът е свободен за разходка и можете да се възхитите на оригиналните червени казарми, построени между XVII и XIX в.

Някои от тях все още се използват за военни цели, а други са превърнати в обикновени апартаменти. Не можете да влезете в сградите, с изключение на няколко малки кафенета, които работят тук.

Крепостните стени са затревени и свободно достъпни по периметъра. Разходете се около тях и посетете малката вятърна мелница в западния край на крепостта.

Входни такси и работно време

Крепостта е отворена за посетители всеки ден от 6:00 до 22:00 ч.

Входът е безплатен.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.