Nyboder

Nyborder

Историческият квартал със стари моряшки къщи, Нибодер, се намира северно от центъра, близо до крепостта Кастелет, и е популярна туристическа дестинация.

Разгледайте хотелите в центъра на Копенхаген

Днес редовите къщи на моряшките казарми са разположени на 8 успоредни улици и не са загубили нищо от първоначалните си характеристики от 17-ти и 18-ти век.

Нибодер през историята

Нуждата от нови редови къщи за флота възниква по време на управлението на крал Кристиан IV, когато Кралският датски флот се развива масово.

Новите жилища за моряците са построени в близост до пристанището на няколко етапа от средата на XVII в. до края на XVIII в.

Дори след няколко века Нибодер не е загубил нищо от първоначалното си предназначение. И днес в къщите живеят членове на датския флот и военновъздушните сили. Въпреки това районът е свободно достъпен и е популярна туристическа дестинация поради историческия си характер.

"Нибодер жълто"

Заради характерния жълт нюанс, който е общ за всички къщи в квартала, "нибодер жълто" дори се използва като общ термин в датския език за този специфичен нюанс на жълтото.

В исторически план обаче къщите са били червени и бели. Жълтият им цвят се появява едва след ремонта през XIX век.

Транспорт до Нибодер

Кварталът се намира само на около 250 метра южно от големия транспортен възел Østerport, където завършват много градски и междуградски влакове и минават линиите на метрото M3 и M4.

За транспорт може да се използва и автобусна линия 23.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.