Стейтън Айлънд

Стейтън Айлънд

Стейтън Айлънд е един от петте района на Ню Йорк и се намира на едноименния остров на юг от Манхатън. Посетителите на града познават Стейтън Айлънд особено добре заради фериботите, които се движат от центъра на Ню Йорк и от които се открива най-добрата гледка към Статуята на свободата и силуета на Манхатън.

10-те най-добри хотела в Ню Йорк

След като стигнат до Стейтън Айлънд, повечето туристи се връщат с най-близкия ферибот в центъра на града. Ако обаче разполагате с поне няколко часа, препоръчваме ви да спрете в Стейтън Айлънд

Фериботи до Стейтън Айлънд

Както бе изтъкнато в увода, най-голямата забележителност на острова се намира не на самия остров, а във водите между Стейтън Айлънд и Манхатън. Популярните оранжеви фериботи, които се движат 24 часа в денонощието на всеки 30 минути от кея в Батери парк, функционират като плаваща наблюдателна площадка. Всъщност маршрутът на ферибота минава покрай Статуята на свободата, на която можете да се любувате по пътя натам и обратно, особено сутрин, когато е добре осветена.

От откритата горна палуба на фериботите можете да се насладите и на впечатляваща гледка към небостъргачите в южната част на Манхатън, начело с най-високата сграда в Ню Йорк , One World Trade Center.

Фериботите са безплатни и можете да научите точното им разписание на www.siferry.com.

Плажове, провинция и исторически градове

Въпреки че е неразделна част от Ню Йорк, Стейтън Айлънд малко прилича на оживения мегаполис от световно значение. Вместо това Стейтън Айлънд предлага тишина и спокойствие с привкус на селска Америка.

На общодостъпните кейове, намиращи се непосредствено до пристанището на ферибота, можете да се насладите на оживения трафик на огромните океански кораби, влизащи в пристанището на Ню Джърси, едно от най-големите в Америка.

По-нататък по източното крайбрежие на Стейтън Айлънд ще откриете дълги пясъчни плажове, идеални за разходка или спортуване.

Една от основните забележителности на острова е малкият исторически музей на град Ричмънд , разположен точно в средата на Стейтън Айлънд. Тук ще се запознаете с облика на района през XVIII и XIX в. и ще добиете представа за това какъв е бил малкият град в Америка по онова време. За информация относно входа или работното време посетете www.historicrichmondtown.org.

Транспорт до Стейтън Айлънд

Тъй като Стейтън Айлънд е част от Ню Йорк, обикновено можете да използвате своята MetroCard или OMNY безконтактно плащане във всички местни автобуси и наземната железница Staten Island Railway; вижте подробности в главата Транспорт в Ню Йорк.

Най-често ще използвате железницата, която се движи на 30-минутни интервали през целия ден, или автобусни линии 74 (от кея до музея Ричмънд) или 51 + 81 (от кея до плажовете).

Фериботите между Стейтън Айлънд и Манхатън са безплатни и се движат на 30-минутни интервали 24 часа в денонощието.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Ню Йорк.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.