Как да стигнем до Ню Йорк

Нощ в Ню Йорк

Ню Йорк е дестинация за чести пътувания и е лесно достъпен със самолет от всички континенти.

Международни полети

Ако летите до източното крайбрежие на САЩ, вашата дестинация вероятно ще бъде Ню Йорк и само Ню Йорк. Ето защо има десетки полети дневно от всички големи и по-малки авиокомпании в Европа.

Но директни полети до Ню Йорк има и от много големи летища в Азия, от цяла Латинска Америка и дори от Африка и Австралия.

Сравнете цените на полетите до Ню Йорк

Вътрешни полети

Ню Йорк е също така огромен център за вътрешни полети от всички големи и малки летища в САЩ.

Обикновено най-евтините самолетни билети могат да бъдат закупени от нискотарифни авиокомпании като Southwest или JetBlue.

Цените на еднопосочните билети от Ню Йорк в САЩ варират между 80 и 150 щ.д.

Линиите от Ню Йорк до големите градове в САЩ често летят по няколко пъти на час, което прави самолетите най-честата форма на вътрешен транспорт.

Летища в Ню Йорк

В Ню Йорк има 2 големи международни летища, едно голямо вътрешно летище и няколко по-малки летища в околността.

От време на време се срещат полети до главния вътрешен хъб La Guardia LGA. Единственият начин да летите тук обаче е с прекачване в САЩ или Канада.

Четвъртото летище, което може да срещнете по пътя си към Ню Йорк, е Newburgh SWF, което се използва от нискотарифни авиокомпании (в момента например PLAY) и се намира на повече от 100 км от Ню Йорк.

В района на Ню Йорк има и други много малки летища само с вътрешен трафик. Обикновено те се обслужват от не повече от 10-15 полета дневно от други големи летища в източната част на САЩ. Примери за такива летища са Long Island Islip ISP, Westchester County HPN, Trenton TTN.

С автобус

Автобусите или влаковете за дълги разстояния са алтернативен маршрут, който може да се използва при пътуване в САЩ.

По-специално, автобусите на Megabus, Boltbus, Greyhound, а сега и Flixbus свързват Ню Йорк с близки градове като Бостън, Филаделфия и Вашингтон с директни линии, за които се предлагат билети на цена от 1 щ.д. или дори безплатно в периодите на предварителна продажба. Обикновено предварителните продажби започват да се появяват 2 месеца преди планираната дата.

Спирките се различават при различните компании, както и конкретните компании в зависимост от обслужваната линия. Винаги можете да разберете откъде тръгва автобусът от Манхатън, когато купувате билета си до/от Ню Йорк.

Най-голямата автогара е Port Authority в близост до Таймс Скуеър.

С влак

Влаковете наAmtrak свързват Ню Йорк със същите близки градове на малко по-висока цена, но и на по-високо ниво на пътуване. Освен това кой не би искал да слезе, да речем, на феноменалния Гранд Сентрал Терминал?

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.