Ponte 25 de Abril

Ponte 25 de Abril

Червеният висящ мост, който се извисява над водата, е неповторим символ на Сан Франциско. Но той не е съвсем безспорен...

Изберете място за настаняване с изглед към реката

Лисабон всъщност е свързан с град Алмада чрез река Техо на калифорнийския мост близнак Голдън Гейт, а неинформираните пътешественици лесно ще ги объркат на снимка.

Мостът на 25 април е построен през 1966 г. като част от обходния път на Лисабон и за да се ускори пътуването до Алмада и Сетубал. През 1999 г. към него е добавена железопътна палуба.

Височина и размери на моста

Мостът 25 април се простира на 2 277 м над река Тежу, което го прави един от 50-те най-дълги висящи мостове в света.

Палубата на моста, по която се движат автомобилите, е на 70 метра над водата, а двойните стълбове се издигат на височина 190 метра. По този начин стълбовете на моста са най-високите конструкции в цял Лисабон.

Екскурзия.

Искате ли да научите повече за моста? Посетете интерактивния музей и обиколка, наречена Pilar 7 Experience.

Екскурзията ще ви отведе в една от земните колони на моста с много интересна информация.

Pilar 7 Experience е отворен всеки ден от 10:00 до 18:00 ч.

Цената на билетите е 5,50 eur за възрастни. Деца под 15 години, ученици с ISIC карта и пенсионери над 65 години плащат само 3,70 евро.

Официален уебсайт: visitlisboa.com/en

Откъде се открива най-добрата гледка към моста?

Най-добрата гледка към моста се открива от статуята на Христос на брега на река Тея в Алмада, но също така например от кулата Белем или от фериботите, които пресичат реката.

Най-близката добра гледка е от красивата крайбрежна алея покрай реката и парка Jardim Docas da Ponte (местоположение в google.com/maps).

Най-лесният начин да се стигне до моста от центъра е с трамвайната линия 15Е.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Лисабон.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.