Bairro Alto

Bairro Alto

Причудливият и донякъде свободолюбив квартал Баиро Алто в центъра на града е основният център на музикалния стил фадо.

Намерете романтичен хотел в центъра на Лисабон

Във всеки втори бар или кафене вечер свири поне по един певец, а меланхоличните тонове отекват из тесните улички, като заедно с доброто вино и храна ще усетите истинската лисабонска атмосфера.

Тишина през деня, оживени нощи

Тесните, стръмни улички водят повече или по-малко спокоен живот през деня и са идеалното място за разходка и дневни снимки на типичния стар Лисабон.

През деня ще имате много улици за себе си и, особено сутрин, няма да срещнете жива душа.

След като се стъмни обаче, Байро Алто напълно променя облика си.

Тесните улички се изпълват със сгъваеми маси на ресторанти, барове и всевъзможни клубове. На живо звучи фадо и друга традиционна португалска музика, а ресторантите са отворени до късно през нощта.

Отидете на вечеря след 19:00 ч., когато повечето заведения едва започват да отварят.

Къде да отидем в Байро Алто?

Кварталът не е голям и лесно можете да го обиколите за половин час. Но къде да отидете за най-добрата храна, фадо музика или барове?

Евтини барове в Руа да Роса

Руа да Роса, особено в северния край, е известен с големия брой евтини студентски барове и клубове, където можете да се насочите за забавление, коктейли и алтернативно изкуство.

Изпълнения на фадо на живо

Байру Алту е един от центровете на португалския музикален стил фадо.

Най-известният бар с изпълнения на живо след 20:00 ч. е Tasca do Chico на улица Rua do Diário Notícias (google.com/maps). В рамките на Байру Алту обаче ще се натъкнете на десетки други заведения с фадо изпълнения.

Посетете пекарната Manteigaria

Според местните жители в пекарната Manteigaria се произвеждат най-хубавите pasteis de nata - типичен португалски сладкиш.

Предприятието се намира в южната част на Байру Алту, близо до площада (google.com/maps) близо до площад Луиш де Камойнш. Работи всеки ден от 8:00 до 24:00 часа.

Настаняване в Баирро Алто

Обичате нощния живот и близостта на мястото за настаняване до центъра на нощния живот? Тогава Бариу Алту е най-добрият квартал за вас в Лисабон.

Байро Алто е туристически район номер 1, затова очаквайте по-високи цени.

Транспорт до Баирро Алто

Районът е известен с типичните лисабонски въжени линии, които се движат по релси нагоре по стръмните улици от центъра. Фуникулярите са подобни на старите жълти трамваи, които също се движат до Байро Алто.

  • Кабинков лифт Glória (карта и разписание: carris.pt/gloria-funicular) - движи се от метростанцията и от станция Restauradores.
  • Кабинков лифт Бика (карта и разписание: carris.pt/bica-funicular) - тръгва от метростанция и станция Cais do Sodré (около 250 метра).
  • Трамваи - линии 12Е, 22Б, 24Е и 28Е минават през централната спирка "Praça Luís de Camões".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Лисабон.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.