Руини на църквата "Свети Павел

Руините на църквата Свети Павел

От най-известния исторически паметник в Макао е останала само фасадата, но може би затова руините на църквата "Свети Павел" са толкова известни.

10-те най-добри хотела в Макао

Мястото, известно още като "Матер Деи", се намира в центъра на историческия Макао и освен самия паметник, предлага изключително интересни гледки към пълния с контрасти Макао. В един кадър ще видите исторически сгради, обикновени жилищни блокове, построени през 80-те години на миналия век, а на заден план - модерни небостъргачи.

Руините на църквата "Свети Павел" са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, както и целият исторически център на Макао.

Какво се е случило с църквата "Свети Павел"?

Павел" е построена между 1602 и 1640 г. от йезуитския орден по време на испанско-португалското господство в Макао. По онова време църквата "Свети Павел" в Макао е една от най-големите християнски църкви в цяла Азия.

Пълното разрушаване на църквата е причинено от пожар по време на тайфун на 26 януари 1835 г.

Само предната фасада на сградата остава непокътната, а останалата част от сградата е напълно разрушена и никога не е възстановена.

Какво ще видите около фасадата на църквата?

Останките от църквата стоят на хълм в средата на историческия център и благодарение на открития площад с 68 стъпала руините предлагат красива гледка без препятствия.

Площадът е най-посещаваното място в Макао с тълпи от туристи, които искат да си направят селфи с фасадата на заден план.

Най-доброто време за посещение е рано сутрин, когато на площада има малко хора. Повечето хора се насочват към църквата в ранната вечер, когато фасадата става златиста благодарение на лъчите на залязващото слънце, а след това се оцветява в оранжево благодарение на прожекторите.

Зад фасадата, в някогашната вътрешност на църквата, можете да видите безплатно основите на сградата, а срещу входна такса можете да посетите и останките от криптата и малък музей.

Само на няколко метра от църквата не забравяйте да посетите крепостта Монте ду Форте със спиращата дъха гледка към цялото Макао.

Вход за музея и криптата

Музеят и криптата са отворени всеки ден от 9:00 до 18:00 ч., а във вторник - само до 12:00 ч. Последното влизане е възможно 30 минути преди края на работното време.

Цената на входния билет е 15 лв.

Как да стигнем до там?

Руините на църквата се намират в средата на полуостров Макао, в гъсто застроена част на града.

Най-близките автобусни спирки се намират на следните места:

  • R. Tomás Vieira (около 250 метра) - линия 17
  • Ponte 16/Auto Silo Pak Kong (на около 600 метра) - линии 1, 3, 3X, 4, 6A, 8A, 16, 16S, 18A, 18B, 19, 26, 26A, 33, 61, 101X, MT4

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Макао.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.