Teatro La Fenice

La Fenice

Прочутата опера "Ла Фениче" е с неспокойна съдба, тъй като няколко пъти е била подлагана на опустошителен пожар по време на съществуването си. Настоящата неокласическа сграда датира от 1792 г. и е била свидетел на премиерите на много световноизвестни опери ("Травиата", "Риголето", "Бохеми", "Монтеки и Капулети" и др.).

10-те най-добри хотела във Венеция

Прочутата опера - цени на билетите

Отвън Ла Фениче се крие зад семплата фасада на сравнително фино изглеждаща къща, но отвътре се разгръща в голямо и великолепно театрално пространство за повече от 1000 зрители. Операта "Ла Фениче" е една от най-известните в света и ако при посещението си във Венеция мислите за културно преживяване, то посещението на тази опера е точно за вас.

Програмата на театъра включва и балетни или музикални представления, като приблизително на всеки трети ден се играе опера. Пълната програма на театъра можете да намерите на неговия уебсайт: teatrolafenice.it/calendario.

Билетите, особено за операта, трябва да се купят доста по-рано (в идеалния случай поне месец-два) и очаквайте цени, вариращи от 99 eur в галериите до 400 eur в най-добрите части на залата.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Венеция.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.