Ca' d' Oro

Ca'd'Oro

Един от най-старите дворци във Венеция, Ca' d'Oro, или Златната къща, се намира точно на брега на северната част на Големия канал. Фасадата на готическата сграда, датираща от 1430 г., е богато украсена, а интериорът служи като галерия за художествените колекции на Джорджо Франкети.

Резервирайте хотел в центъра на Венеция

Сред най-ценните творби в постоянните експозиции са картини на Андреа Мантеня или Антоан ван Дайк.

История и съвременна галерия

Построен за епископа на Тревизо, Марина Контарини, през първата половина на XV в., дворецът Ca' d'Oro получава името си от украсената си със злато фасада. След смъртта на Контарини обаче сградата запада през вековете и е напълно реконструирана едва през XX в., макар и без позлатената фасада.

Днес вътре можете да посетите малката, но много ценна галерия "Франчети " с колекции от картини и скулптури от XV до XVIII век. Камерната галерия ще бъде много приятно културно преживяване в сравнение с по-претъпканите по-известни паметници.

Вход и работно време

Галерията е отворена всеки ден, с изключение на понеделник, от 10 до 19 ч., но може да се промени, за актуална информация вижте cadoro.org.

Входът е платен и е на стойност 7,50 евро, а билети могат да се поръчат онлайн.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Венеция.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.