Ca' Rezzonico

Ca'Rezzonico

Този красив дворец на брега на Големия канал е отличен пример за разкошното венецианско рококо. Музеят в него е посветен на ренесансовия период от XVIII в. и е задължително да бъде посетен в горещ или студен ден.

10-те най-евтини хотела във Венеция

Красив екстериор, зашеметяващ интериор

Дворецът Ca' Rezzonico впечатлява с предната си фасада, обърната към Големия канал, но с размерите си сякаш се слива с останалите къщи.

Най-големият "уау-ефект" ви очаква в залите във вътрешността на двореца. Красиво украсените тавани с ренесансови картини на известни художници се допълват от красиви мебели от епохата, тапети, картини и великолепни гоблени.

Вход и работно време

Отворен всеки ден от 11:00 до 17:00 ч., а през лятото - до 18:00 ч. Последното влизане е възможно 1 час преди края на работното време.

За да влезете, платете 10 евро или 40 евро с "музейна карта", включваща и други забележителности. Студентите и децата плащат само 7,50 eur.

Официален уебсайт: carezzonico.visitmuve.it

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Венеция.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.