Su Nuraxi di Barumini

Nuraxi Barumini

Археологическият обект Su Nuraxi di Barumini е най-важният паметник на типичните сардински нураги - мегалитни отбранителни структури, разпространени из целия остров.

Намерете хотел сред природата

Обектът в Барумини е доминиран от триетажна голяма нурахия, която се смята за най-добре запазения паметник на нурагийската цивилизация. Произходът му се оценява на 2000-1500 г. пр. н. е., а от 1997 г. целият комплекс е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Входни такси и работно време

Музеят е отворен всеки ден от годината от 9:00 ч. и затваря в различни периоди от годината, вижте официалния уебсайт: fondazionebarumini.it/orari-e-tariffe.

Входът е разделен на няколко категории:

  • Възрастни - 15 евро
  • Деца от 13 до 17 години - 12 евро
  • Деца от 7 до 12 години - 9 eur
  • Вход по време на дъждовно време, когато са достъпни само външните изложби (поради опасност от падащи камъни) - - 7 eur
  • Официален уебсайт на комплекса

Транспорт

Обектът се намира на около 500 метра от град Барумини, на около 65 км северно от Каляри. Можете да паркирате безплатно на обществения паркинг непосредствено до входа.

Сравнете цените на колите под наем и Сардиния

Въпреки че няма автобусна линия директно до обекта, има широка пешеходна пътека покрай пътя за Барумини, който се намира на 500 метра. А до Барумини вече се стига удобно по няколко автобусни маршрута:

  • Каляри - линии 436, 501
  • Изили (трансфер до туристическото влакче) - линия 9001
  • Санлури (трансфер до много други автобусни линии) - линия 9001

Настаняване

Ако отивате до Барумини с обществения транспорт, може би ще ви е по-ефективно да отседнете тук. В самия град има няколко къщи за гости и един класически хотел.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.