Stintino

Isola Asinara

Стинтино е популярен курорт в северозападния край на Сардиния и една от отправните точки за пътуване до остров Асинара.

Изберете хотел на брега на морето - booking.com

В малкото градче Стинтино ще намерите богат избор от ресторанти, няколко магазина за хранителни стоки и плажни принадлежности, но най-вече хубав плаж с "нураго" - историческа кула на островчето.

Плаж La Pelosa

Най-красивият плаж на Стинтина се намира в района на Ла Пелоса, на около 4 км от Стинтина. Много хора дори смятат, че този плаж, с невероятно тюркоазено оцветената си вода, е най-красивият в цяла Сардиния.

Плажът Ла Пелоса е покрит с фин бял пясък, а чистото тюркоазено море е много плитко, което го прави идеален за семейства с деца или за любителите на топлата вода. Гледката от плажа се доминира от историческата отбранителна кула Torre della Peolsa от 1572 г. на съседното островче, а на заден план се вижда остров Пиана.

На плажа има всичко - от шезлонги и чадъри под наем и водни колела до богат избор от плажни барове и освежителни напитки.

Входни такси и резервации за плажа

Плажът La Pelosa е достъпен само с предварителна онлайн резервация. Дневният лимит на посетителите е определен на 1500 души и, особено през август, препоръчваме резервация до месец предварително.

Таксата за резервация е 3,50 eur.

Настаняване в Стинтино

В Стинтино местните жители са се приспособили към търсенето и повечето къщи работят като частни къщи за гости или апартаменти.

Ще намерите и по-малки класически хотели. Цените за настаняване тук са по-високи от обичайните в тази част на Сардиния и можете да платите от 120 евро нагоре за нощувка за двама по време на празниците.

Как да стигнете до там

Стинтино се намира зад пристанището Порто Торес, на около 57 км от летище Алгеро AHO и на 160 км от летище Олбия OLB.

Паркингът на плажа е достъпен по протежение на пътя, минаващ на около 50 метра от плажа, но на практика целият участък е платен за паркиране (около 6 евро на ден).

Сравнете цените на колите под наем в Сардиния

До Стинтино има и автобуси, включително директно до плажа La Pelosa, където е една от спирките. Можете да използвате 2 автобусни линии.

  • 727: Порто Торес, Сасари (където можете да се прекачите на много други линии из острова)
  • Сардабус: Алгеро: летище Алгеро, център на Алгеро

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.