Monte Ortobene

Монте Ортобене

Гранитният хълм, разположен само на няколко километра от Нуора, е популярна туристическа дестинация благодарение на седемметровата статуя на Христос Спасителя, от която се открива прекрасна гледка към целия пейзаж.

10-те най-евтини хотела в Сардиния

Върхът е популярна дестинация за разходки на местните жители от близкия град Нуоро и на туристите, отседнали в курортите по крайбрежието, като Кала Гононе.

Статуята на Христос Спасителя

Върхът на хълма е украсен с бронзова статуя на Христос Спасителя, издигната през 1901 г., когато тогавашният папа Лъв XIII изисква във всички региони на Италия да бъдат издигнати паметници на Христос Спасителя.

Самата статуя е висока 4 метра, а заедно с основата - 7 метра.

Непосредствено под статуята можете да се насладите на гледка към широката околност от наблюдателната площадка, която е достъпна безплатно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

В близост до върха на Ортобене има няколко малки ресторанта и магазин за сувенири.

Как да стигнете до там

От Нуоро до върха води популярна туристическа пътека, дълга 4 км и с денивелация над 400 метра.

Пътеката преминава през по-голямата част от пътя през красива борова гора с интересни гранитни скали.

Ако не искате да въртите педалите нагоре, можете да вземете автобус на градския транспорт по линия 8 от центъра на Нуора директно до връх Отробене.

Линия 8 се движи само два пъти дневно в делнични дни, но през уикендите и празниците се движи 1-2 пъти на час, вижте разписанието на уебсайта: atpnuoro.it/linea-8. Билетите струват 1 евро и могат да се купят от будката за вестници. При шофьора на автобуса билетът струва 1,50 eur.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.