Bosa

Bosa

Този живописен град на западния бряг на Сардиния в провинция Ористано очарова посетителите със своите улици, цветни фасади, калдъръмени тротоари и дворци.

10-те най-евтини хотела в Сардиния

Не на последно място, посетителите ще бъдат очаровани от замъка Серавале, построен през XII в. от тосканската фамилия Маласпино. От постройката са останали само стените, кулите и параклисът.

Паметници, улици и река Тему

Градчето Боса привлича туристите най-вече благодарение на тесните си улички и тесните цветни къщи. Разположението на града в устието на криволичещата река Тему, която образува двойна точка в града, допринася за неговата привлекателност, както и околният хълмист пейзаж.

Колоритните къщи датират предимно от XVIII в., но в града има и много по-стари паметници, като напр:

 • Замъкът Serravalle - Забележителност на града е замъкът от XIII в. в Серавале (понякога наричан Маласпина), който се извисява над историческия център.
 • Църква San Pietro - Най-старият религиозен паметник в готическо-романски стил, датиращ от XI в., е добре запазената църква "Свети Петър".
 • Непорочно зачатие - най-голямата църква в Боса, е барокова катедрала, чиито корени датират от XII в., но сегашният ѝ вид е резултат от пълното ѝ преустройство през XIX в.

Плажове и плуване

Точно в града се намира красив широк пясъчен плаж, наречен по името на местността Боса Марина.

Плажът е един от най-хубавите градски плажове в Сардиния, няма тенденция да е претъпкан, а цените в ресторантите и баровете са по-разумни, отколкото на други места в Сардиния. В непосредствена близост до плажа има платен паркинг (2,50 евро на ден) и автобусна спирка за автобусни линии 9205, 9211, 9223, 9225 и 9312.

Настаняване Bosa

Боса е един от най-евтините градове в иначе скъпата Сардиния. Дори в разгара на сезона лесно можете да получите двойна стая на вечер за 70 eur, дори в по-малките хотели.

Това прави Боса идеална база и отправна точка, ако планирате опознавателна почивка в Сардиния.

Как да стигнем до там

Ако се отправяте към Боса с кола, очаквайте да платите за паркинг. Цените обаче не са прекомерни, обикновено ще платите 0,50 eur за час и до 6 eur за цял ден.

Сравнете цените на колите под наем и Сардиния

Боса е лесно достъпна и с автобус. Всички линии се срещат на автобусната спирка на площад Манин (местоположението е посочено в google.com/maps[/translate]). Проверете разписанията на важните линии, които пътуват до Боса (кликнете върху номера на линията):

 • Каляри - най-бързо с прекачване на влака в Макомер
 • Сасари - 701, 710
 • Алгеро - 9312 (директни връзки и до летище Алгеро)
 • Oristano - 703
 • S'Archittu - 703
 • Макомер (най-близка гара) - 9205, 9210, 9223
 • Porto Alabe - 9225
 • Montresta - 9226

За подробна информация относно пътуването с автомобил, автобус и влак вижте главата Транспорт в Сардиния.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.