El Drago Milenario

El Drago Milenario

Малцина от посетителите на Тенерифе пропускат да видят най-старото и най-голямо дърво на острова, наречено El Drago Milenario, или Драконът на хилядолетието.

Това внушително дърво от вида драцена, чиято възраст се оценява между 800 и 1000 години, се намира в северозападната част на острова, в градчето Икод де лос Винос, разположено в известен лозарски район, в който се произвеждат отлични вина и вкусно козе сирене, което можете да си вземете от някоя от местните ферми.

Най-евтините места за настаняване в Тенерифе

Този екземпляр е дори най-старият представител на драконовите кончета в света. Той достига височина от около 21 метра и има над 300 основни клона. През пролетта цъфти с бели и розови цветове. El Drago Milenario е един от символите на Канарските острови и дори е изобразен на банкнотата от 1000 песети от бившата испанска валута.

Дървото расте в ботаническата градина Parque del Drago, където можете да се насладите и на стотици други видове растения. Паркът е отворен всеки ден от 8:30 до 18:00 ч., а за вход се заплаща 5 евро. Можете обаче да го видите и безплатно от малкия площад до църквата "Свети Марко" (Parroquia San Marcos), който се намира на около 100 метра.

Освен с автомобил, до Икод може да се стигне и с автобусни линии 106, 108, 325, 354, 357, 358, 360, 362, 363, 364, 392 и 460, вижте уебсайта на транспортната компания Titsa.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.