Loro Parque

Loro Parque

Най-известната атракция на Тенерифе безспорно е ботаническата и зоологическата градина Loro Parque, разположена в град Пуерто де ла Крус. Първоначално замислена като зоологическа градина за папагали, през годините Loro Parque се е превърнала в един от най-красивите и интересни зоологически паркове в света.

Той може да се похвали например с най-голямата колекция от папагали в света. Но папагалите не са единственото нещо, на което можете да се възхищавате тук.

В парка се отглеждат също тигри, ягуари, гигантски костенурки, горили, шимпанзета и други екзотични животни. Можете да видите огромни аквариуми, пълни с подводни животни и растения, спираща дъха експозиция на пингвини и 15-метров подводен тунел, в който около вас плуват акули и скатове.

Най-евтините места за настаняване в Тенерифе

Най-популярните атракции обаче са уникалните представления с косатки, морски лъвове и делфини. Шоутата се провеждат тук всеки ден и могат да бъдат посетени като част от входната такса за курорта без допълнително заплащане.

Входни такси и работно време

Отворено всеки ден от 8:30 до 18:45 ч.

Цените на билетите са както следва, като поради ограничения капацитет на парка винаги е препоръчително да направите онлайн резервация за конкретен ден (вече не е необходимо да се явявате в определен час) на уебсайта на парка:

  • Възрастен (над 11 години): 42 eur
  • Дете от 6 до 11 г: 30 eur
  • Дете под 6 години: безплатно.
  • Официален уебсайт на парка: loroparque.com

Как да стигнем до там

Loro Parque се намира в западната част на град Пуерто де ла Крус. Официалният паркинг при главния вход е с такса 4 eur. Можете обаче да паркирате безплатно на главната улица Avenida Loro Parque и на южния вход по протежение на цялата Calle del Galeón.

Пред входа има и автобусна спирка за автобусна линия 381, която се движи от центъра на Пуерто де ла Крус.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.