Cueva del Viento

Cueva del Viento

Пещерата Cueva del Viento е една от най-обширните системи от подземни тунели от лава в света. От всички изследвани вулканични пещери Cueva del Viento е петата най-дълга тунелна система в света със своите 17 км тунели. По време на посещението си ще се учудите на моменти, че пещерите са чисто природни, а тунелите от лава, които често изглеждат направени от човека, са чисто дело на природата.

Най-евтините места за настаняване в Тенерифе

Посещение и билети

Посещението на пещерите е възможно само с екскурзовод, тъй като няма изкуствено осветление. Само малка част от пещерната система (около 1 км) е достъпна. Необходими са качествени туристически обувки, в идеалния случай дълги панталони и дори риза с дълъг ръкав. Вътре е влажно, а температурата е най-много около 15 °C.

Като част от цената на билета ще ви бъде предоставена каска с челник.

Билетите се резервират онлайн с точната дата и час на посещението. Билетите и обиколките с екскурзовод се предлагат на цена от 20 евро.

Как да стигнем до там

Входът към пещерите се намира в малък жилищен район високо над градчето Икод де лос Винос. Главният вход с информационен център и малък паркинг се намира до жълтата къща от лявата страна на Камино лос Пикетес, вижте картата.

Най-близката автобусна спирка "El Refugio" на линия 360 е на около 1,5 км от входа на пещерите.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.