Къде да отседнете в Тенерифе

Mirador Teresitas

Кои са най-добрите и най-евтините места за настаняване на Тенерифе? Колко струва престоят през лятото и извън сезона? Прочетете в тази глава.

Къде да отседнете в Тенерифе

По крайбрежието на Тенерифе ще откриете множество хотели и други места за настаняване във всички ценови диапазони. За всички налични обекти на острова разгледайте тези класически портали:

Изберете хотел предварително с отстъпка

Градове, забележителности и туристически бази

Ако планирате да пътувате из острова, то районът около Пуерто де ла Крус или Санта Крус де Тенерифе ще бъде идеалната отправна точка за вас - големи градове с всички удобства и отлична достъпност с обществен транспорт из целия остров, много забележителности и най-широк избор на места за настаняване.

Санта Круз де Тенерифе

Столицата и най-големият град на острова ще ви предложи най-широка гама от места за настаняване - от бюджетни хостели до луксозни хотели. Основното му предимство са отличните връзки с обществения транспорт до всички части на острова и всички туристически обекти.

Пуерто де ла Крус

Идеално място за прекарване на активна почивка и най-добрата отправна точка за екскурзии по северното крайбрежие и в планините, откъдето има директна автобусна линия. Пуерто де ла Крус е по-закътано от Санта Крус, но и тук ще се насладите на забавления и богат избор от места за настаняване. Освен това в Пуерто де ла Крус има красиви плажове.

Ла Лагуна

По-спокойна алтернатива на Санта Крус може да бъде близкият университетски град Ла Лагуна, със спокойна атмосфера, много забележителности и по-евтини места за настаняване, особено в апартаменти. Дори Ла Лагуна е лесно достъпен с кола и обществен транспорт от всички части на острова.

Гарачико, Икод

Малките красиви градчета Икод и Гарачико на северното крайбрежие също са идеални отправни точки за екскурзии из острова. За разлика от гореспоменатите, тези места са по-малко туристически и осигуряват повече спокойствие, но все пак можете да намерите всичко, от което се нуждаете. В Икод и Гарачико ще намерите предимно по-малки хотели и апартаменти.

Плажове и плуване

Ако пък търсите слънце и плуване, тогава ви препоръчваме да изберете настаняване в южната част на острова (Лос Кристианос, Коста Адехе или Плая де лас Америкас), където ще намерите и най-много хотели и апартаменти с плажове. По-конкретно на западното крайбрежие между Коста Адехе и Лос Гигантес.

Лос Кристианос, Коста Адехе, Плая де лас Америкас

Най-голямата плажна туристическа зона се състои от тези три курорта, които са тясно свързани помежду си. Те се намират в най-южния край на острова и предлагат предимно по-големи хотелски комплекси в изкуствено създадени градове, построени единствено с туристическа цел. Въпреки това тук ще намерите всички необходими удобства и най-вече красиви плажове.

Лос Гигантес, Пуерто де Сантяго, Ла Арена

Друг известен туристически район, включващ тези три курорта, е разположен на западното крайбрежие в близост до брегова линия със скали, високи няколкостотин метра, наречена Лос Гигантес. Курортите са по-малки и по-закътани от триото Лос Кристианос, Плая де лас Америкас и Коста Адехе, а плажовете са по-малки, но всичко това се компенсира от красивите природни пейзажи и възможността за по-спокойна почивка.

Плая Сан Хуан

Този по-малък курорт на западното крайбрежие може да се похвали с красиви плажове, по-евтини места за настаняване и един от най-луксозните хотели в Тенерифе. Плая Сан Хуан е един от най-популярните плажни курорти на Тенерифе, но въпреки това се нарежда сред по-тихите места.

Лас Галетас и Палм-Мар

По-малките, тихи курорти в най-южната точка на острова, на кратко разстояние с кола от Лос Кристианос и летище Тенерифе-юг, предлагат идеалното място за спокойна почивка в интимна обстановка, но с всички необходими туристически удобства.

Други по-малки плажни курорти могат да бъдат открити предимно по източното крайбрежие на Тенерифе, предимно малки тихи туристически градчета на брега на морето, идеални за непретенциозна почивка. По-малките плажове се компенсират от по-евтиното настаняване, отколкото в по-големите курорти на юг.

Разгледайте местата за настаняване в Лас Калетиляс, Канделария, Гюимар, Ла Техита или Лос Абригос.

Планини

Ако предпочитате да се разхождате в планината и да отсядате в романтични малки селца, Тенерифе предлага няколко чудесни възможности за настаняване точно в планината.

Vilaflor

Най-близкият град до преходите на Пико дел Тейде или скалните образувания на Пайсаже Лунар, както и до други планински преходи, е Вилафлор. Тук можете да отседнете в хубави спа хотели и апартаменти с много добра оценка.

Сантяго дел Тейде

Това селце, разположено на западните склонове на планината, е идеална база за пешеходни преходи в района Монтана Неграс. Въпреки че Сантяго дел Тейде е малко селце, то разполага с повече от 20 места за настаняване, предимно апартаменти и малки къщи за гости.

Цени на хотелите в Тенерифе

В сравнение с други европейски дестинации, Тенерифе вероятно ще ви изненада приятно със сравнително ниските си цени. Повечето покупки тук са много по-евтини благодарение на ниския или никакъв акциз.

Дори и в разгара на сезона можете да намерите настаняване в апартаменти или ваканционни къщи от 0 eur 7 eur / нощувка / 2 души.

Настаняването в класически хотел 3* ще струва между 1500 и 73 eur / нощувка / 2 души, а в по-качествените хотели 4* - около 73 до 128 eur / нощувка / 2 души.

Изберете предварително хотел с отстъпка

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.