Garachico

Garachico

Гарачико е исторически пристанищен град, разположен на северното крайбрежие на Тенерифе, който до 1706 г. е бил най-важното пристанище. През същата година градът е разрушен от изригването на вулкана Вулкан Негро, чиято лава залива по-голямата част от града. Оцелели са само градската порта и крепостта, които могат да се видят в парка близо до днешния център.

Резервирайте хотела си в Тенерифе предварително

Градът е особено приятен с тихата си атмосфера, далеч от основните туристически центрове, с живописните си тесни улички с исторически къщи и красиви бели и кафяви църкви. Атмосферата се допълва от високите планински склонове, които започват точно зад Гарачик.

Популярна местна атракция са естествените морски басейни, изградени от лавови отлагания и камъни, които предпазват по-малките басейни от откритото море. За по-добър достъп до морето има пътеки и стълби.

Настаняване

Гарачико е идеално място за спокойна почивка и за предприемане на екскурзии. Благодарение на по-мекия климат в северната част на острова, времето винаги ще бъде приятно. Тук можете да отседнете предимно в апартаменти и ваканционни къщи, чиито цени започват от около 44 евро на вечер за двама.

Как да стигнете до там

Градът се намира на крайбрежния път, така че е невъзможно да го пропуснете с кола. Общественият паркинг на улицата е безплатен. До Гарачико се стига лесно и с автобус, като линия 363 от Икод, Пуерто де ла Крус или Буенависта дел Норте пристига на всеки половин час през целия ден.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.