Masca

Masca

Село Маска, потънало между планински върхове и оврази, е популярна туристическа дестинация в Тенерифе. Малкото селце с няколко бели къщи е разположено под скален венец в средата на стръмна долина и предлага спираща дъха гледка към околността от всички страни. Самото село Маска се намира на 600 метра над морското равнище и до него се стига по криволичещ планински път.

Село Маска

Освен впечатляващите гледки, основната туристическа атракция е преходът през дефилето Маска. Очаква ви красиво пътешествие с продължителност около 4 часа, докато се спускате по дефилето Маска, което е второто най-популярно занимание в Тенерифе след изкачването на Пико дел Тейде.

Туристическият маршрут през дефилето започва от живописното планинско селце Маска и завършва на едноименния плаж, на кратко разстояние от огромните скални масиви Лос Гигантес, които са сред най-големите в Испания.

Резервирайте хотела си в Тенерифе предварително

Преходът ви води през красив пейзаж от скали, стръмни склонове и цъфтящи опунции, но въпреки това е доста труден. При дължина около 4 км той се изкачва на над 600 м височина и преминава през суров скалист пейзаж. Въпреки че пътеката е маркирана и добре утъпкана, добрите здрави обувки и многото вода и храна са задължителни. Трябва да се върнете по същия път нагоре.

Въпреки това ще бъдете възнаградени с гледки към 100-метрови скали, падащи в Атлантическия океан.

Резервация и входна такса

От 2021 г. влизането в дефилето Маска е регламентирано и трябва да направите резервация на официалния уебсайт: caminobarrancodemasca.com.

Въпреки че входът е безплатен, той често се разбива до повече от месец предварително.

Настаняване:

Непосредствено в Маска и околните планински села ще намерите предимно по-малки апартаменти с предимно отлични отзиви. Цените тук са по-високи, отколкото в останалата част на острова, и са около 73 евро на ден за двама.

Как да стигнете до там

Маска се намира в западната част на Тенерифе и до нея може да се стигне по тесен, но съвсем нов криволичещ планински път. В Маска има няколко големи безплатни паркинга.

Сравнете цените за коли под наем

До Маска има и автобуси на обществения транспорт, които се движат 7-9 пъти на ден, включително и през почивните дни. Линии 355 и 365 свързват Маска с градовете Сантяго дел Тейде и Буенависта дел Норте, където можете да се прекачите на други линии из острова.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.