Плаж Es Trenc

Плаж Es Trenc

Es Trenc е най-известният плаж в Майорка, разположен в южната част на острова. Чистите му тюркоазени води, които са по-скоро характерни за Карибите, и почти 3-километровата му плажна ивица с фин бял пясък с право са му спечелили прозвището "раят на земята". Тъй като е природен резерват, дом на няколко вида застрашени животни и растения, тук няма да намерите нито шезлонги и чадъри, нито душове, нито освежителни заведения и ресторанти.

Резервирайте хотела си в Майорка предварително

Не забравяйте да си вземете достатъчно вода и някакви закуски, въпреки че местните жители понякога идват на плажа и предлагат студени напитки, но не можете да разчитате на това. Това е една от причините, поради които този плаж е толкова популярен сред местните жители, той е място за бягство от по-оживените части на острова.

Настаняване и курорти

Най-близкият голям курорт, в който можете да отседнете, е Колония де Сант Жорди, на около 2 км. Тук ще намерите предимно апартаменти и по-малки хотелски комплекси с цени от 73 евро на вечер за двама души. Редовните хотели през лятото са с цени от 121 eur.

Сред най-евтините хотели са Hostal Ca'n Pep в курорта Са Рапита. Ако търсите хотел с най-добро съотношение цена-качество, бихме ви препоръчали Universal Hotel Marqués **** в Колония де Сант Жорди, точно на брега на морето.

Как да стигнете до там

С кола

Официалният паркинг ще откриете по средата на плажа, на около 150 метра от морето (точно на това място). Таксата за целодневен паркинг е 7 евро.

Можете да паркирате и в градчето Колония де Сант Жорди, откъдето плажът е на около 1,5 км по пътя покрай морето. Тук обаче може да е много трудно да се намери място за паркиране. В селището Ses Covetes (sa Rápita) в другия, северен край на плажа, няма законно място за паркиране.

Сравнете цените на колите под наем

С автобус

До по-близкото село Ses Covetes (известно още като sa Rápita) може да се стигне директно от Палма с автобус № 515. Билетът струва 6,50 евро в едната посока.

В другия край на плажа автобус 502 от Палма до Колония де Сант Жорди струва 6,65 eur. Можете да вземете и автобус 495 от Манкор до Колония, където можете да се прекачите на други автобуси по западното крайбрежие на Майорка.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.