El Arenal

El Arenal

Най-големият курорт на Майорка се намира близо до летището и само на около 8 км от Палма. Става дума за известния Ел Аренал, често изписван на каталонски като S'Arenal, популярно място за по-малко взискателни туристи, за които най-важното е цената и добрата достъпност.

Курорти в близост до плажа с отстъпка - Ел Аренал

Плаж и плуване

Това е истинска фабрика за неподправена плажна почивка. Повече от 3 км широк пясъчен плаж се простира от Кан Пастиля до Ел Аренал и е осеян с барове, ресторанти, шезлонги и чадъри под наем, всички възможни водни дейности и спортове, които се предлагат, и, разбира се, много хотели.

Плажът Ел Аренал е един от най-натоварените на острова и е популярен сред любителите на дългите, равни плажове, много плитките води и типичните плажни дейности. Входът за цялата дължина на плажа е безплатен, но за два шезлонга и чадър можете да платите между 13 и 17 евро на ден.

Аквариум в Палма

В северната част на плажа, на ръба на Кан Пастиля, се намира един от най-големите аквариуми в Европа - Аквариумът на Палма. Тук ще откриете 55 аквариума с над 700 вида и 8000 различни животни. Аквариумът може да се похвали с най-големия аквариум за акули в Европа, както и с най-големия аквариум за корали в Европа.

  • Вход: 29,50 евро за възрастни, 19 евро за деца
  • Работно време: 10:00 - 17:30 ч. (последен вход в 16:00 ч.)
  • Официален уебсайт

Aqualand

В Ел Аренал любителите на водните забавления ще се насладят и на аквапарка. В южните покрайнини на Ел Аренал се намира най-големият воден парк в Майорка - Aqualand, който предлага десетки атракции за забавление на възрастни, младежи и най-малките деца.

  • Вход: 35 евро (33 евро при покупка онлайн) за възрастни над 11 години, 27 евро (25 евро онлайн) за деца от 5 до 10 години и 14,50 евро за деца под 5 години (същата цена онлайн)
  • Работно време: 10:00 - 18:00 ч. (извън сезона само до 17:00 ч.)
  • Официален уебсайт и закупуване на билети онлайн

Настаняване

В Ел Аренал има вероятно най-голямата концентрация на хотели в Майорка. Има големи плажни курорти с оферти "ол инклузив", както и по-малки по-евтини хотели. Всички места за настаняване се намират на 500 метра от плажа.

Ел Аренал е един от най-евтините курорти в Майорка . В разгара на сезона можете да получите настаняване от 73 евро на вечер в двойна стая, а през юни и септември - от 62 евро. Малко по-евтино настаняване се предлага директно в Ел Аренал. В по-северно разположения Кан Пастила, който е по-близо до Палма и летището, цената е с около 10-15% по-висока.

За Ваше улеснение сме подбрали най-добрите оферти със съотношение цена-качество.

  • Hotel Amic Gala - Един от най-евтините хотели в близост до плажа и летището на Майорка
  • Hotel Marina Playa De Palma - Хотел 3* на самия плаж и в близост до центъра на Ел Аренал
  • Hotel Negresco - Един от най-добрите хотели 4* на плажа в Ел Аренал

Как да стигнете до там?

Ел Аренал има отлични връзки с целия остров. В допълнение към автомобила можете да се възползвате от многобройните автобусни маршрути както на междуградските автобуси на TIB, така и на обществения транспорт в Палма EMTPalma. Услугите са чести и например пътуват до Палма на всеки няколко минути.

Оттук има и директни автобуси до летището и до югоизточната част на острова. Вижте уебсайтовете на TIB и EMTPalma.

От Палма де Майорка можете да използвате автобуси 23 и 25 на транспортната компания EMTPalma. Автобусите на TIB пътуват до вътрешността на островите - линия 503 до Кампос, където можете да се прекачите на други линии до източната част на острова, и линия 504 до малкия курорт Толерик.

Автобусна линия A2 пътува директно до летището от Ел Аренал.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.