Плаж Cala S'Amarador

Cala S'Amarador

В сърцето на националния парк Мондраго ще откриете малък, но може би още по-красив пясъчен плаж, заобиколен от борови горички. Романтичното плуване в залива сред красива, почти недокосната природа, в чиста тюркоазена вода и слънчевите бани върху финия бял пясък ще изкушат всички любители на спокойната плажна почивка в естествена среда без смущаващи елементи.

Резервирайте хотела си в Майорка предварително

Тук ще намерите шезлонги и чадъри под наем, един малък бар и перфектни условия за гмуркане с шнорхел.

Настаняване

Плажът е разположен на неравната брегова линия на националния парк и няма място за каквото и да е строителство. Въпреки това, само на около 500 метра от него ще попаднете на малко селце с хотели в красива спокойна обстановка и на изненадващо разумни цени.

  • Hostel Condemar * - хубав и чист ретро хотел от 62 eur на нощ
  • Hotel Playa Modrago *** - добре оценен класически хотел 3* от 88 eur на вечер

Как да стигнете до там?

Има официален паркинг на около 5 минути пеша от плажа, на който се заплаща такса от 7 eur за паркиране за деня. Входът в природния парк Мондраго не се заплаща.

Разстоянието от 55 км от Палма се изминава за около 60 до 70 минути при летен трафик.

До Кала С'Амардор не може да се стигне с автобус. Най-близката автобусна спирка се намира на около 4 км в град Портопетро (вж. картата на пешеходния маршрут), където се движи автобус № 515.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.