Плаж Cala Formentor

Плаж Cala Formentor

Този малък плаж в северната част на острова (близо до Cap de Formentor) е един от най-красивите плажове на острова. Фин бял пясък, тюркоазена вода и широка гама от водни спортове. Тук няма да ви е скучно. Можете да се отпуснете в сянката на боровите дървета, растящи покрай плажа, или да заплатите за шезлонг и чадър (приблизително 13 eur за комплект за един ден).

Резервирайте хотела си в Майорка предварително

Плажът се намира в живописен залив, ограден от хълмове и скали, тясна ивица от фин бял пясък, охранявана от масивни борови дървета. Тук ще намерите всички удобства - от наемане на оборудване за водни спортове до ресторанти и барове. Очаквайте обаче едни от най-високите цени на острова и голямо струпване на хора.

Входът към водата е много постепенен, морето тук е изключително спокойно, а водите са чисти.

Настаняване Форментор

По-голямата част от предлаганите места за настаняване се намират в близкия град Порт де Поленса, където са съсредоточени хотели, апартаменти и студиа. Очаквайте обаче високи цени - най-евтините апартаменти започват от цени от 110 евро на вечер за двама в разгара на сезона. Няма да намерите нито едно място за настаняване директно на плажа или на пешеходно разстояние.

Най-евтините места за настаняване в Порт де Поленса включват този добре оценен Pensión Bellavista с цени доста под 55 eur на вечер или хотел Villa Singala в тихата част на града, точно до морето.

Как да стигнете до там?

Кала Форментор, често наричана и Платя Форментор, се намира в най-северния край на Майорка, на около 70 км от Палма. В близост до плажа (на около 75 метра) има официален платен паркинг, като цените варират според сезона и са от 20 до 25 евро за паркомясто (независимо от времето на паркиране). В района има много малко места, където бихте могли да оставите колата си безплатно, а в разгара на сезона е практически невъзможно да намерите такова.

Сравнете цените на колите под наем

Единственото време, когато можете да стигнете до плажа с автобус, е през летния сезон, когато линия 334 се движи от Алкуида през Порт де Поленса. Спирката "Platja de Formentor" се намира на около 50 метра от плажа.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.