Alcúdia

Алкудия

В северната част на острова се намира бившата столица Алкудия. През летните месеци тя се превръща в туристическо място, където всеки вторник и неделя се провеждат известни пазари, на които можете да си купите всичко - от местни храни до продукти на местни творци или имитации на луксозни марки.

Резервирайте хотела си в Майорка предварително

Туристите първо са посрещнати от средновековните стени, които са се запазили в перфектно състояние и до днес. Въпреки че датират от XIV в., когато са построени от каталунския крал Хенри II, някои от тях са достъпни и днес през портите на стария град.

Градът е известен не само със своите пазари, но и с богатата си история, която все още можете да усетите и да вдъхнете. Заслужава да се споменат неоготическата църква "Свети Яков" и руините на амфитеатъра или археологическият музей.

Пристанище д'Алкудия

На около 1 км от Алкудия се намира модерният курорт Порт д'Алкудия, в близост до който се намира един от най-дългите пясъчни плажове в Майорка , Платя де Муро.

Настаняване

Можете да изберете да живеете в историческия Алкудия или в малко по-практичния Порт д'Алкудия, където ще имате достъп до плажовете и по-добри транспортни връзки с останалата част на острова. Очаквайте по-високи цени - от 92 евро на вечер за двама нагоре.

За да ви помогнем да се ориентирате, ето съвети за конкретни хотели с най-добро съотношение цена-качество.

  • Innside by Meliá Alcudia - 4* апартхотел от известна верига на около 100 метра от плажа и много прилични цени от 99 eur на вечер
  • Bonavida Apartments - Апартхотел с най-висок рейтинг, разположен точно на плажа, цени от 110 eur на вечер,
  • BQ Delfín Azul Hotel - на 200 метра от плажа и един от най-евтините 4* хотели в Алкудия с цени от 84 eur на вечер
  • Fonda Llabrés Boutique Hotel - красив модерен хотел 3* в самия исторически център на Алкудия, един от най-добре оценените

Как да стигнете до там?

По главната улица, която очертава историческия център, ще намерите много безплатни места за паркиране.

Освен това има няколко автобусни линии до историческия център на Алкудия и курорта Порт д'Алкудия. Кликнете върху номера на линията, за да видите подробности за маршрута, разписанието и цените на билетите:

  • 302 - Порт д'Алкудия, Палма де Майорка, Кан Пикафорт, Инка
  • 322 - Порт д'Алкудия, Кан Пикафорт, Порт де Поленка
  • A32 - експресна линия до летището

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.