Calvari Steps

Стъпки на Calvari

Стъпалата на Калвари в Поленс, водещи към малък параклис на върха. Изкачвате общо 365 стъпала - по 1 стъпало за всеки ден от годината. Те са заобиколени от кипарисови дървета от двете страни и общо 14 триметрови кръста, които трябва да символизират страданията, които Исус е трябвало да изтърпи по време на Кръстния път.

В чест на това, на Разпети петък по време на Великден, издълбана статуя на Исус се спуска от кръста в църквата, като цялата процесия върви в пълна тишина, осветявайки пътя си с факли. Това е много впечатляващ ритуал на Страстната седмица.

10-те най-добри хотела в Майорка

От върха, при хубаво време, можете да погледнете към близкия Форментор и долината. През последните години Поленка се превърна в туристическа атракция с множество тапас барове, стилни бутици и магазини за сувенири. Всяка неделя тук се провежда известен местен пазар.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.