Place Vendôme

Площад Vendome

Квадрат, който изглежда различно, отколкото изглежда. Планът му е правоъгълен, но благодарение на хитроумната архитектура с извити ъгли изглежда като осмоъгълник. Първоначално площадът е наречен Площад на Луи Велики и е бил замислен да бъде в негова чест.

В центъра на площада се намира бронзовата колона Вандом, издигната от Наполеон в чест на победите му. Пространството на площада е оградено от красивите класически и ренесансови сгради на хотелите, които в миналото са били известни с лукса си и са били център на елита и богатите. Например известната модна дизайнерка Коко Шанел или писателят Ърнест Хемингуей са отсядали вхотелRitz. И до днес площадът и околностите му са място на луксозни магазини и хотели.

Ако искате да разгледате хотелите, ще трябва да резервирате предварително мястото си за настаняване, което не е най-евтиното нещо. В хотелите има няколко бара и ресторанта, които можете да посетите, но те отново не са евтини.

Транспорт и местоположение

На около 5 минути от хотела има няколко метростанции - Конкорд (линии 1, 8, 12), Мадлен (8, 12, 14), Опера (3, 7, 8), Пирамиди (7, 14) и Тюйлери (1).

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Париж.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.