Jardin des Tuileries

Парк Тюйлери

Един много красив и популярен парк, който няма как да избегнете, когато пътувате из Париж, е градината Тюйлери. Това е място, където се стичат много туристи и местни жители, за да си поговорят или просто да се насладят на малко природа.

Първоначално паркът е построен от Катерина Медичи през 1564 г. за нейния дворец, който за съжаление вече не съществува. В целия парк има няколко интересни неща, които могат да се видят.

10-те най-добри хотела в Париж

Има големи резервоари с водни струи, около които седят хора. Ако искате да разгледате парка по-подробно, отклонете се от главната широка улица, за да разгледате красивите статуи и да се насладите на спокойствието.

Ако огладнеете или ви се прииска да пиете кафе, това не е проблем. Има няколко кафенета, кафетерии и дори можете да си купите нещо сладко.

Основната атракция на парка обикновено е Арката Карусел, която се намира пред двора на Лувъра и е построена от Наполеон Бонапарт.

При посещението си в парка Музеят на оранжерията също е популярна дестинация за тези, които се интересуват от изкуство, където ще намерите творби на известния художник Моне.

Входни такси и работно време

Входът за целия парк е безплатен, а работното време варира в зависимост от сезона.

От последната неделя на септември до последната неделя на март 7:30-19:30 ч. От последната неделя на март до последната събота на септември от 7:00 до 21:00 ч. Изключение правят месеците юни, юли и август, когато паркът е отворен до 23:00 ч.

Местоположение и транспорт

Няма да искате да пропуснете градините, тъй като те се намират в непосредствена близост до много популярен туристически обект - музея Лувър. От другата страна паркът е увенчан от площад Конкорд с известния египетски обелиск.

До тук се стига много лесно, но това зависи от коя страна ще се приближите.

До Лувъра се стига с метрото на станция Palais Royal Musée du Louvre (линия 1, 7). В средата на парка метрото стига до станция Тюйлери (линия 1), а в другия край ще намерите станция Конкорд (линия 1, 8, 12).

Ето защо е препоръчително да съчетаете разглеждането на парка с посещение на обелиска и музея или да посетите близките забележителности като площад Вандом и църквата Ла Мадлен.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Париж.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.