Корсика накратко

Корсика

Корсика е четвъртият по големина остров в Средиземно море. На сравнително малка площ ще откриете красиви плажове, кристално чисто море, романтични заливчета, планини, девствена природа и живописни градчета с богата история. Това е спечелило на Корсика много прозвища като "Перлата на Средиземноморието", "Планината в морето" или "Островът на красотата и аромата".

Изберете хотел в Корсика с отстъпка на booking.com

Най-известният жител на Корсика, Наполеон Бонапарт, казва, че е познал Корсика със затворени очи по миризмата ѝ.

Очарованието на острова е отразено и в древното име "калисте", което означава "най-красивият", както древните гърци са наричали мястото. Въпреки че Корсика официално е част от Франция, корсиканците се смятат за независима нация и се гордеят подобаващо с това.

Корсика е идеална дестинация както за активна, така и за пасивна почивка. Наистина има по нещо за всеки пътешественик и дори след две седмици тук със сигурност няма да ви омръзне. Отправете се към Корсика и се опиянете от миризмата на макиа, опитайте вкусните местни колбаси фигатела или сирене брокер, или се опитайте да се сприятелите с полудивите прасета, които се срещат из целия остров.

Население Площ Държава Име Френски/английски Часова зона
325 000 8 722 km2 Франция Corse / Corsica UTC +1

Получете повече съвети за посещение Корсика

Независимо дали посещавате Корсика за първи път, или многократно, разгледайте нашите полезни съвети и препоръки: