Porto

Порто Корсика

Порто е морски курорт на западното крайбрежие с чакълест плаж и хубаво пристанище. На пристанището ще намерите много магазини, кафенета и ресторанти.

Порто е отправна точка за пешеходни преходи през дефилето Speluncaи за екскурзия до скалните образувания Calanche. Стражевата кула, построена от генуезците за защита от сарацински набези, се извисява над залива Golfe du Porto.

Намерете най-добрия хотел в Порто, Корсика

За да се улесни разграничаването на много по-общото име на селото, често се използва наименованието Порто - Ота по името на административния център на областта - село Ота.

Плажове и плуване

На много труднодостъпното северозападно крайбрежие на Корсика ще намерите малко типични курорти и по-големи плажове. Град Порто е един от тях. Точно в центъра на селото ще намерите 200-метров и много просторен чакълест плаж с малък ресторант и шезлонги и чадъри под наем.

Входът към морето тук е доста стръмен, което дава идеални условия за плуване.

Вероятно няма да прекарате цяла седмица на плажа в Порто, но за 1-2 дни, докато се разхождате по западното крайбрежие, градчето е идеално.

Настаняване Порто - Корсика

Порто създава идеални условия за сравнително евтино настаняване дори през лятото. Тъй като е сравнително известен град, в него ще намерите редица хотели, къмпинги и частни квартири, но от друга страна, тъй като не е основен корсикански курорт, цените са значително по-ниски, отколкото в по-известните места. През лятото очаквайте цените за 1 нощувка в двойна стая да бъдат в диапазона 73 eur 128 eur .

Най-добрите хотели в Порто:

Как да стигнете до там?

Подобно на всички места в Корсика, до които не се стига с влак, най-добрият начин да стигнете до там е с кола. Пътуването от Аячо е 80 км, а от летище Bastia BIA - 118 км.

Можете да вземете и автобус директно до центъра на Порто. През летния сезон тук има 2 дневни автобуса всеки ден, а извън ваканциите само 1 в делничните дни. Линията М2 свързва Аячо, Каргес, Пиана, Порто и Ота, а цената на билета от Аячо е 8 евро. Разписанието можете да намерите тук, например.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Корсика.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.