Galéria

Галерия

Предпочитате малки, уединени курорти в идиличен пейзаж от заливчета и хълмисти брегове? Тогава по-малкият курорт Галерия на западното крайбрежие на Корсика е мястото за вас.

10-те най-добри хотела в Корсика

Малкото селце се намира сгушено край залив и нежни скалисти хълмове, покрити със зеленина, в тих район на западното крайбрежие, далеч от шума и суетата на съвременния свят.

Въпреки че е тихо и спокойно, тук ще намерите няколко ресторанта и супермаркет SPAR, които лесно ще ви стигнат за целия ви престой.

Плажове и плуване

Най-големият по километри местен плаж се намира в делтата на река Фанго и е изцяло естествен. Тук няма да намерите никакви услуги или съоръжения, но село Галерия е само на 600 метра по удобен асфалтов път. Плажът в делтата на Фанго е покрит със смес от сив пясък и дребни камъчета, а спускането във водата е доста стръмно, което го прави идеален за плуване.

Благодарение на отдалечеността си и липсата на удобства, тук винаги има достатъчно уединение дори в разгара на сезона.

Дори в Галерия можете да плувате на по-малкия градски плаж в тих залив, който от своя страна има много полегат и постепенен вход към морето. Тук също няма да намерите никакви удобства, но ресторанти и магазини има само на няколко десетки метра в центъра на селото.

Настаняване Galéria

Галерия е един от най-евтините курорти на Корсика и в разгара на сезона тук можете да се настаните на цени от около 73 евро на вечер.

Бихме ви препоръчали много евтиния и добре оценен хотел Camparellu в центъра на Галерия. Модерният крайбрежен хотел Stella Marina също е много изгоден.

Как да стигнете до Галерия?

До града може да се стигне само с кола, няма автобуси.

Резервирайте кола в Корсика

За да стигнете до тук, поемете по криволичещия път D81, от който трябва да завиете по маркиран асфалтов път на километър и половина преди Галерия. От Аячо до Галерия се стига за 130 км, а от Калви - за 32 км.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Корсика.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.