Nørrebro

Superkilen

Този мултикултурен квартал на Копенхаген предлага десетки магазини, барове, кафенета и ресторанти и заедно с известната улица Jaegersborggade ще ви забавлява много вечери.

Вижте хотели в центъра на Копенхаген

Тук ще откриете и известния парк за дизайн Superkilen.

Идеалният квартал за хигиена

Ньоребро се отличава с много спокойна атмосфера, която следва датската концепция hygge, която се отнася до щастливия начин на живот.

В него няма големи забележителности или природни атракции. Ньоребро е обикновен жилищен квартал, но улиците му са буквално пълни с уютни кафенета, малки ресторанти и магазини от всякакъв вид.

От главните улици се впуснете в на пръв поглед обикновените странични улички, но там ще откриете истинския хидж. Малките кафенета, сладкарници и винарни са буквално навсякъде.

А кои улици бихме ви препоръчали в Ньоребро?

Парк Superkilen

Superkilen е парк с дължина над 1 км, построен през 2012 г. Той е проектиран от художествената група Superflex с цел да обедини общността на местните и новопристигналите бежанци.

Различните части на парка се различават по дизайн и по този начин представят различни култури.

Веднага след откриването си паркът се превръща в една от основните туристически атракции и символи на Копенхаген.

Настаняване в Ньоребро

Квартал Ньоребро е пълен с малки частни апартаменти и хостели със средни цени между 630 dkk и 730 dkk. В най-южната част на района можете да отседнете в евтиния хостел Globalhagen.

От друга страна, в северната част на района, по-далеч от центъра, можете да използвате евтиния хотел a&o Copenhagen Nørrebro ** с цени около 650 dkk за единична стая с баня.

Транспорт до Ньоребро

Автобусна линия 5С се движи по главната улица Nørrebrogade от центъра, централната гара и летището.

В средата на тази улица се намира и станцията на кръговата червена линия на метрото M4, наречена Nørrebros Runddel.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.