Ribeira dos Caldeirões

Achada

Този зашеметяващ обект, който представлява комбинация от ботаническа градина, музей на открито и планинска долина, се намира близо до село Ахада.

Изберете хотел в Сао Мигел с отстъпка

Природният парк Рибейра дос Калдейронш ще ви завладее с дивата си, но поддържана природа, с наситените зелени цветове на дърветата и тревата и с романтичните каменни водни мелници, разпръснати по склоновете на планината.

Градината на Макаронезия

Природният парк Рибейра дос Калдейройнш сполучливо е наречен "Градината на Макаронезия" - събирателно име за островите в източната част на Атлантическия океан от Азорските острови до Мадейра.

На малка площ от около 15 хектара ще откриете може би всички типични за Макаронезия растения - от пищни и цветни хортензии и рододендрони, през огромни папрати, които приличат повече на палми, до гъсти гори от криптометри, вечнозелени иглолистни дървета, които създават усещане за дъждовна гора.

Акцентът в тази "градина" е големият водопад, падащ от склоновете на Сера да Тронкейра, който захранва Рибейра дос Калдейронш.

Водни мелници

Една от забележителностите на природния парк са петте стари водни мелници в дълбоката долина на реката, които напомнят на спокойния пейзаж на Хобитон от "Властелинът на пръстените".

Датиращи от XVI в., мелниците са с огромна историческа стойност за района, тъй като в продължение на много години са осигурявали поминък на целия близък регион. Красиви са и каменните питорейски къщи на мелничарите, а в една от тях можете да посетите малък етнографски музей и магазин за сувенири.

Входни такси и работно време

Природният резерват Рибейра дос Калдейронш е отворен безплатно 24 часа в денонощието, като не е необходимо да купувате билети или да правите предварителна резервация.

Настаняване в старата мелница

Усетете напълно атмосферата на старите времена и се настанете директно в една от бившите каменни мелници. Красиви семейни апартаменти със семпло име Ribeira dos Caldeirões. Цените около130 евро на вечер са много разумни, като се има предвид, че в един апартамент могат да се настанят до 4 възрастни.

Как да стигнете до там?

Природният резерват се намира близо до главния околовръстен път край село Ахада, а безплатен паркинг има точно на входа на селото с мелниците. От Понта Делгада дотук са 46 км, вижте картата на маршрута.

Сравняване на цени за автомобили под наем - летище PDL

Има и автобусна линия 105, която минава покрай Рибейра дос Калдейронш 4 пъти дневно и се движи от Понта Делгада през Рибейра Гранде до Вила ду Нордесте. За съжаление актуалните разписания не са достъпни онлайн, а само версията от 2013 г.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сао Мигел.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.