Времето в Сао Мигел и най-доброто време за посещение

Лагоа Сао Мигел

Климатът на Азорските острови съответства на климата в средната част на Атлантическия океан, като е много променлив, но в същото време доста сходен през цялата година.

Като цяло има по-висока влажност, чести дъждове или мъгли. Броят на дъждовните дни намалява през летните месеци, но не може да се разчита на една седмица слънчево време на плажа; юли или август има средно 10 дъждовни дни (от ноември до март те са два пъти повече).

Въпреки това рядко вали по цял ден.

През по-голямата част от времето можете да очаквате променливи дъждове с разкъсано небе, дори и в средата на зимата. Освен това дъждовете обикновено са географски добре дефинирани и ако вали на едно място, е много вероятно слънцето да грее на 2 км от него.

Температурите достигат 26 °C през лятото, а през зимата падат до 17 °C през деня.

Изберете хотел с отстъпка извън сезона

Островът е красив и буйно зелен през цялата година, а дори и през зимата ще видите много цъфтящи растения. Красивите хортензии, които очертават почти всеки път на Азорските острови, цъфтят основно от май до септември.

Температурата на водата е около 19 °C, но на острова има термални извори, дори и край морския бряг. Така че няма да пропуснете възможността да се потопите, дори и през зимните месеци.

Сао Мигел през годината

Разберете какво е времето през всеки месец от годината и кога вали най-много.

Времето през януари

През януари островът се радва на влажно време с температури между 14 и 19°C, което е идеално за пътувания с кола или пеша, тъй като рядко вали през целия ден. Факт е обаче, че януари е един от най-тъмните месеци в годината с най-малко слънце.

Дъждовете продължават най-много няколко десетки минути и се редуват с ясно небе и гъста мъгла. Накратко, идеални условия за снимане на драматични пейзажи и редуване на шофиране и ходене пеша.

Времето през февруари

Времето през февруари продължава да е типично за Азорските острови. Средните дневни температури се задържат на хубавите 17°C, като сутрин и вечер са по-ниски от 12°C.

Има средно 13 дъждовни дни на месец, но както обикновено, почти никога не вали непрекъснато за повече от няколко десетки минути. Февруари е и чудесен месец за пътуване, благодарение на обикновено по-евтините самолетни билети в сравнение с останалата част от годината.

Времето през март

Температурите през март не се различават много от тези през зимата, като се движат около 18°C с чести и бързи промени във времето. Частично облачното небе отстъпва място на облачно небе с леки, но чести превалявания, които на свой ред отстъпват място на мъгла, която слънцето бързо разсейва... и така нататък, и така нататък.

Точно както през много други месеци на годината.

Времето през април

Времето през април в Сао Мигел може да се опише като типично априлско, но това тук е без значение. Всъщност климатът през април е като яйце на половината от останалите месеци в годината.

Температурите варират между 17 и 19 °C, а денят се характеризира с чести промени във времето. Може да се намокрите 5 пъти през деня, но през април ще преживеете и периоди, продължаващи няколко дни подред, когато обикновено е само частично облачно или облачно без дъжд.

Времето през май

Въпреки че Сао Мигел е зелен през цялата година, пролетта тук все пак се забелязва с повече цъфтящи растения и по-свежа зеленина. Температурите се покачват бавно и могат да достигнат 20°C.

Дори дъждът бавно намалява, с дълги интервали между силните дъждове, но все още може да падне лек дъжд по всяко време. Точно както по всяко друго време на годината. В края на май хортензиите започват да цъфтят сериозно.

Времето през юни

В началото на лятото въздухът се затопля неуверено до 21°C, като сутрин и вечер температурите падат до 16°C. Дъждовете са значително по-малко, отколкото през зимата, но дори и през юни можете да се намокрите по всяко време. Но дъждът ще си тръгне толкова бързо, колкото е дошъл.

Времето през юли

Юли е най-малко дъждовният месец на остров Сао Мигел и е в разгара на сезона. Въпреки това сезонът не се отразява особено на цените на нощувките или на пренаселеността на острова.

Дневните температури достигат до 25°C, а дъждът е почти изключително под формата на много кратки превалявания, които обаче могат да се появят по всяко време на деня или нощта.

Небето е предимно частично облачно, а природата е в разцвета си, като хортензиите са в разгара си.

Времето през август

Температурите през август са статистически най-високите за годината, като редовно се покачват над 25°C, но рядко падат под 18°C.

Но дори и по-високите летни температури не водят до изсушаване на пейзажа. Въпреки че вали значително по-малко, отколкото през зимата, все пак почти всеки ден поне някъде на острова има дъжд. Въпреки това дъждът няма да повлияе значително на почивката, тъй като през по-голямата част от времето ще бъде частично облачно.

Времето през септември

Дори през септември Сао Мигел поддържа почти летни температури от около 22-25°C, редовно допълвани от кратки дъждове и редуващи се облаци, частично облачно и ясно небе.

През септември хортензиите бавно цъфтят, а листата им се оцветяват в наситени нюанси. Този месец е един от най-хубавите през годината за пътешествениците. Времето е повече или по-малко лятно, а цените на билетите са значително по-ниски, отколкото през ваканциите.

Времето през октомври

Началото на есента в Сао Мигел е белязано от бавно понижаване на температурите до около 22°C и увеличаване на валежите.

Въпреки това, тъй като вече знаете, че по всяко време на годината на Азорските острови трябва да очаквате дъжд, якето и добрите ботуши така или иначе няма да ви липсват, поради което октомври също е много добър месец за посещение на острова.

Времето през ноември

Времето през ноември е подобно на това през октомври. Очаквайте температури между 18 и 21°C с често редуване на ясно и облачно небе с по-силни, но бързо движещи се и затова кратки дъждове.

Листата на Азорските острови не падат и пейзажът остава сочно зелен с много растения, които все още цъфтят.

Времето през декември

Според статистическите данни декември е най-дъждовният месец в годината, с до 20 дъждовни дни на месец. Е, "дъждовно" е много неточен термин. Подобно на други месеци извън лятото, рядко вали за дълги периоди от време. Идва дъжд, след половин час изчезва, излиза слънцето, след час идва друг дъжд и така нататък и така нататък.

Нормалните дневни температури се повишават до 14-18 °C.

Таблица на температурите през годината

Сао Мигел - Температури за Ponta Delgada

Месец
Времето
Air
Вода
януари
дъждовен
16 °C
17 °C
февруари
дъждовен
16 °C
16 °C
март
дъждовен
17 °C
16 °C
април
дъждовен
17 °C
16 °C
май
дъждовен
19 °C
17 °C
юни
слънчев
21 °C
20 °C
юли
слънчев
23 °C
22 °C
август
слънчев
25 °C
23 °C
септември
дъждовен
24 °C
23 °C
октомври
дъждовен
21 °C
21 °C
ноември
дъждовен
19 °C
20 °C
декември
дъждовен
17 °C
18 °C

Кога да отидете в Сао Мигел

Най-вероятно ще посетите Азорските острови с цел туризъм, затова е препоръчително да ги посетите през пролетта и лятото, най-добре между април и октомври.

Сравнете цените на полетите до Понта Делгада

Дори през зимните месеци островът предлага условия, подходящи за туризъм, но трябва да очаквате повече валежи.

Ако искате да направите програмата си за наблюдение на китове по-интересна, от април до септември също е най-доброто време.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.