Chá Gorreana Tea

Chá Gorreana

Чаените плантации в северната част на острова предлагат не само зашеметяващи гледки, но и музей на производството и дегустацията на чай. Думата "Chá" означава чай на португалски, а Gorreana е името на компанията, която притежава чаената плантация.

10-те най-добри хотела в Сао Мигел

Посещението на този живописен район определено не бива да се пропуска. Всъщност Chá Gorreana е най-старата чаена плантация в Европа, която функционира без прекъсване от 1883 г. насам. Местната чаена фабрика е една от само около десет подобни предприятия в цяла Европа.

В нея се произвежда предимно висококачествен черен чай, който се изнася в цяла Европа и Америка, но тук се отглежда и зелен чай в големи количества.

Разходете се из плантациите

Чаят се отглежда по северните полегати склонове покрай главния околовръстен път около острова и има официално маркирана туристическа пътека през плантациите, която можете да следвате безплатно по всяко време. Пътеката е отворена за обществеността и не е необходимо да се иска разрешение за посещение или да се купуват билети.

Туристическата пътека започва от пътя точно срещу фабриката за чай и е кръгова, така че можете удобно да се върнете до колата си. Дължината ѝ е 3,5 км и минава през леко хълмиста местност, така че дори напълно нетренирани пътешественици могат да я изминат.

Посещение на фабриката Chá Gorreana

След като се разходите из плантациите, най-важният момент от посещението ви ще бъде малкият музей в местната фабрика, където можете да се запознаете отблизо с процеса на производство на чай и, разбира се, да си купите директно местните продукти.

Посещението на фабриката е безплатно през делничните дни между 8:30 и 18:00 ч. и през уикендите между 9:00 и 18:00 ч.

Как да стигнете до плантацията?

Непосредствено пред фабриката Chá Gorreana има паркинг, на който можете да спрете безплатно. Тъй като плантациите са разположени около главния път на острова, е много лесно да стигнете дотук без сложно лутане. Разстоянието от Понта Делгада е 30 км, вижте картата на маршрута.

Сравнете цените на автомобилите под наем - Летище PDL

Въпреки че официално има автобусна спирка на кръстовището при фабриката, можете да стигнете дотук само 1-2 пъти дневно през почивните дни. Всички останали услуги, които се движат по северното крайбрежие, заобикалят тази част от главния път по крайбрежието през центровете на селата Сао Браш и Мая.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сао Мигел.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.