Faial da Terra

Фаял де Тера

Малкото селце в югоизточния край на острова е сгушено в тясна долина и на малко парче от по-равната брегова линия. Освен красивите гористи хълмисти околности, туристите са особено привлечени от маркирания преход нагоре по хълмовете до полуизоставеното живописно селце Сангинхо.

Най-добрите места за настаняване на открито на острова

Изоставено село и водопади

Прочутият трек, един от най-интересните и красиви на Сао Мигел, започва от паркинга в северния край на Фаял да Тера и е обозначен с табели. Първоначално се изкачвате по стръмна калдъръмена пътека в продължение на около 700 метра до село Сангуиньо с няколко къщи и романтично изглеждащи руини на ферми. От Сангуиньо се открива впечатляваща гледка към океана и дълбоката долина, в края на която се намира Фаял да Тера.

Кратката разходка през пасища се сменя с гъсти гори от японски кедри криптомерия, типични за Азорските острови, а пътеката, която от калдъръм се превръща в горска пътека, ви отвежда до най-високата точка на прехода - великолепния горски водопад Салто до Прего.

Пътят обратно сега води стръмно надолу през долината на река Фаял да Тера през гъста гора.

Като цяло пътеката е дълга около 3,5 км и дори със спирки средностатистическият трениран турист може да я измине за около 2 часа. Вижте показаната карта на маршрута.

Настаняване Фаял да Тера

Настаняването в това малко селце ще ви предложи божествено спокойствие и пълно откъсване от шума и суетата на ежедневието. Тук ще намерите само две малки кафенета и един минимаркет. Настаняването тук се осигурява от няколко местни жители в частните им апартаменти, предимно на цени между 90 и 120 евро на вечер.

Най-добре оценени са ваканционните къщи Casa de Sanguinho в почти безлюдното едноименно село, напълно отдалечено от цивилизацията.

В центъра на селото бихме избрали Casa Auri или Casa do Outeiro.

Как да стигнете до Фаял да Тера?

Фаял да Тера се намира встрани от главния околовръстен път в югоизточния край на острова. Въпреки това има асфалтов път, който се вие през красив пейзаж от пасища със зашеметяващи гледки. Отбивката от главния път край Повоасао е ясно обозначена и се намира на 64 км с кола от Понта Делгада.

Сравнете цените за коли под наем - Летище PDL

Автобусна линия 326 пристига тук 3 пъти дневно само в делнични дни от Повоасао. Разписанието на официалния уебсайт е актуализирано за последен път през 2013 г., така че ще трябва да проверите на място.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сао Мигел.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.