Praia dos Mosteiros

Praia dos Mosteiros

Дивото, скалисто крайбрежие в северозападната част на острова предлага красиви пейзажи, залези и интересни плажове и плуване в морската вода.

Центърът на този туристически район е малкото градче Мостейрос с красивата си църква на площада.

Изберете хотел на брега на морето в Сао Мигел

Плаж с черен пясък

Една от основните дестинации несъмнено е Прая дос Мостейрос - плаж с по-груб черен вулканичен пясък в малък залив, който предпазва плажа от най-големите вълни. Въпреки това очаквайте, че морето тук често ще бъде развълнувано и най-важното... студено, както навсякъде на Азорските острови. Но плажът е популярен и за релаксация и слънчеви бани при хубаво време и гледки независимо от времето.

От лявата страна можете да се любувате на високата скала, от която, между другото, се стига с кола по серпентини, а в морето можете да се любувате на фотогеничните скали, стърчащи от водата.

До плажа ще намерите малък безплатен паркинг и павилион за освежителни напитки, който работи само през лятото.

Естествени басейни в морето

На северния бряг на Мостейрос лавата, която се е охладила и втвърдила бързо при контакта с морето, е създала скалисти водни "басейни", които са частично защитени от големите вълни и в които можете да плувате. Все пак се съобразявайте с предупрежденията и плувайте само там, където това е разрешено. Колкото по-близо до открито море са тези басейни, толкова по-опасни сте от големите вълни, които се разбиват в стените.

Входът е безплатен.

Настаняване в Mosteiros

В Мостейрос ще намерите голям брой частни апартаменти и къщи за гости на цени между 75 и 100 евро на вечер, както и луксозен хотел 4*. Mosteiros Placeедин от малкото извън Понта Делгада.

Ако обичате да живеете близо до морето с драматична брегова линия, далеч от цивилизацията, но в град с няколко ресторанта и магазина, Мостейрос ще бъде мястото за вас.

Как да стигнем до Мостейрос?

Селото се намира в най-северозападната точка на остров Сао Мигел, на малка низина под високи скали. От главния околовръстен път тук се отделя второстепенен път, който след няколко серпентини преодолява разликата в надморската височина. От Понта Делгада Мостейрос е на 31 км.

Сравняване на цени за автомобили под наем - Летище PDL

Мостейрос е едно от малкото места, до които се стига с автобус. Линия 206 от Понта Делгада пътува дотук 7 пъти на ден през делничните дни и 4 пъти през уикендите. Официалното разписание е актуализирано за последен път през 2013 г., така че за подробности трябва да проверите на място.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сао Мигел.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.