Bretanha

Bretanha

В малкото градче можете да видите църквата Nossa Senhora da Ajuda и реставрираната вятърна мелница Moinho do Pico Vermelho.

Изберете хотел на брега на морето в Сао Мигел

Бретанха се намира на северозападното крайбрежие на острова и е идеалното място за кратка едночасова спирка по пътя ви из Сао Мигел. Основната забележителност е красивата историческа червено-бяла вятърна мелница, която е безплатна за посетители. По-конкретно, можете да се разходите до самата мелница, но не можете да влезете вътре.

Можете също така да посетите гледната точка Пунта да Коста, откъдето Атлантическият океан се открива далеч под вас: Бретанха се издига на висока скала и гледката към крайбрежието е наистина впечатляваща.

Освен че е лесно достъпен с автомобил, Бретанха се обслужва добре и от автобуси, които се движат директно през селото или по 200-метровия главен път до 7 пъти на ден през делничните дни и 4-6 пъти на ден през уикендите. Автобусни линии 208, 219 и 221 се движат от Понта Делгада през Капелас. Официалното разписание е актуализирано за последен път през 2013 г., така че подробна информация трябва да се получи на място.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сао Мигел.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.