Caldeira Velha

Caldeira Velha

Caldeira Velha е малък природен резерват с водопади, геоложка изложба и термални езера за плуване. В идеалния случай спрете тук за час до час и половина по пътя си, например към близката Лагоа ду Фого.

Най-добри хотели в провинция Сао Мигел

Резерватът е сравнително малък и местната пешеходна пътека през гъстата азорска дъждовна гора може да се измине за около 20 минути. Основната атракция на Калдейра Велха е плуването в каскадните езера.

Плуване и вулканични фумароли

Тук има около 5 езера, във всички от които може да се плува. Термалната вода, с високо съдържание на желязо, достига температури между 32 и 35 °C, докато водата в най-голямото езеро под водопада е по-хладна и е с температура между 25 и 28 °C. Във всеки случай тук можете да плувате безпроблемно през цялата година.

По туристическата пътека можете да откриете няколко вулканични серни фумароли и девствената природа на лавровите гори с тяхното изобилие от папрати и лишеи.

Входни такси и работно време

Входът в резервата Caldeira Velha е доста строг и всеки посетител трябва да прекара тук максимум 1,5 часа. Препоръчваме ви да направите предварителна онлайн резервация на уебсайта parquesnaturais.azores.gov.pt, тъй като ако оставите закупуването на билета за момента, в който пристигнете на място, може да се окаже, че той ще бъде току-що резервиран.

Когато правите резервация онлайн, пристигнете навреме. Резервациите се правят за точен час и ако пристигнете по-късно, ще можете да останете за толкова по-малко време.

Цената на "Пълния билет", който включва посещението и възможността за плуване в термалните езера, е определена на 10 евро. Ако искате само да се разходите по пътеката и плуването в езерата не е за вас, билетът ще струва само 3 eur.

Мястото е отворено всеки ден от 9:00 до 19:30 ч. (последно влизане в 18:00 ч.).

Как да стигнете до Калдейра Веля?

Природният парк се намира непосредствено до пътя, свързващ езерото Фого с град Рибейра Гранде в северната част на острова. Официалният паркинг точно на входа е безплатен.

Разстоянието до Понта Делгада е 23 км, а до Рибейра Гранде - 8 км.

Покрай Caldeira Velha не минават автобусни линии.

Сравняване на цени за коли под наем - PDL Airport

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сао Мигел.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.