Площад Росио

Rossio

Точно на оживения площад "Росио", близо до авеню "Ресторадорес" в сърцето на града, се открива железопътен тунел с дължина близо 3 км, в края на който се намира централната гара "Росио", където завършват някои от влаковете на дълги разстояния.

Резервирайте хотел в центъра на Лисабон с отстъпка

Великолепната сграда на гарата

Самата сграда на гарата е архитектурно бижу и ако не беше ненатрапчивият надпис "Estacao Central", едва ли щяхте да предположите, че това е действаща железопътна сграда.

На пръв поглед тя прилича по-скоро на малък дворец и дори интериорът е артистична наслада за душата. Сградата на главната гара датира от 1891 г.

Освен естетическия аспект, разбира се, гарата има и чисто практическо предназначение. Оттук тръгват влакове във всички посоки, включително и към Порто (въпреки че курсовете в северна посока тръгват от гара Санта Аполония на брега на реката).

Освен това предгаровия район Ресторадорес е един от основните транспортни центрове, където се пресичат две линии на метрото и няколко автобусни линии.

Настаняване в Росио

От транспортна гледна точка площад Росио с прилежащите му квартали Рестаурадорес и Праса да Фигейра е стратегическо място.

Ако искате да живеете в центъра на града, докато излизате извън Лисабон, настанете се тук.

Транспорт до Росио

Районът около площад Росио е основният транспортен възел на Лисабон.

Гара Росио

  • Метро - Зелена линия
  • Автобуси - 711, 732, 746, 783, 794

Станция Restauradores

Станция Praça da Figueira

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Лисабон.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.