Времето в Куала Лумпур и най-доброто време за посещение

Подробности за кулата Петронас

Тропическият климат на Малайзия осигурява целогодишни температури от около 30°C и висока влажност на въздуха. В Куала Лумпур можете да разчитате на стабилно време всеки ден, характеризиращо се с облаци, температури от 33 °C и случайни дъждове.

В KL слънцето може да грее в лазурно небе и след 10 минути то да бъде покрито с черни облаци и много силен дъжд. След още 10 минути дъждът в повечето случаи ще свърши.

Ако гледате прогнозата за времето, гръмотевичните бури винаги ще изскачат пред вас. Не се притеснявайте, дните с бури се съобщават постоянно от роса в продължение на 365 дни в годината, а в действителност времето е слънчево, в най-добрия случай облачно.

Таблица на температурите през годината

Куала Лумпур - Ще бъде горещо и задушно

Месец
Времето
Air
януари
дъждовен
27 °C
февруари
дъждовен
28 °C
март
дъждовен
28 °C
април
дъждовен
28 °C
май
дъждовен
28 °C
юни
дъждовен
28 °C
юли
дъждовен
28 °C
август
дъждовен
28 °C
септември
дъждовен
28 °C
октомври
дъждовен
28 °C
ноември
дъждовен
27 °C
декември
дъждовен
27 °C

Кога да отидете в Куала Лумпур

Отидете в Куала Лумпур по всяко време, ако имате път. Дори и случайният дъжд не притеснява туристите в града и можете да се подслоните в някой ресторант, кафене или търговски център.

Избягвайте Китайската нова година и Рамадана.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.