Къде да отседнете в Куала Лумпур

Подробности за кулата Петронас

Къде да отседнем в Куала Лумпур

Въпреки огромната си площ и размери Куала Лумпур е сравнително лесен за придвижване метрополис. Не е необходимо да прекарвате твърде много време в чудене къде да отседнете, тъй като има само един център и повечето от най-важните неща се намират на пешеходно разстояние, най-много на две-три метростанции.

Районът около Китайския квартал се счита за център на града. Покрай станцията Pasar Seni ще откриете множество бюджетни хотели и хотели от среден клас.

Ако харесвате по-висок стандарт, потърсете хотели в близост до KL Sentral, където се намират Hilton, Le Meridien, St. Regis. Разбира се, има и локация KLCC в близост до кулите Петронас, където хотелите предлагат предимно гледка към осветените кули близнаци.

Съвет за хотела. На цена от 20 евро на стая хотелът предлага уютно настаняване без прозорци, но с перфектен басейн на покрива, гарантиращ впечатляваща гледка към кулите Петронас и Menara KL, както и идеално местоположение точно до Централния пазар. В случай че не можете да се справите без стая с прозорци, много други хотели или апартаменти Airbnb в ценовия диапазон около 44 eur предлагат подобни гледки.

Цени

Къщите за гости в непосредствена близост до центъра на града варират между 7 eur - 11 eur за стая на вечер, а самостоятелните бани са стандартни.

Можете да намерите хотел със средно качество с 3 до 4 звезди на цена между 15 eur - 26 eur на стая. Закуската обикновено е включена в цената, а броят на звездите може да не е показателен.

Най-луксозните битаци могат да се получат от 55 eur до 92 eur на стая, като се вземат предвид само доказани вериги като Hilton, Sofitel, Pullman, Sheraton, Shangri La и Mandarin.

Можете лесно да сравните наличните места за настаняване например на booking.com/kuala-lumpur.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.