Пуерто де ла Крус

Пуерто де ла Крус

Първоначално град Пуерто де ла Крус е малко рибарско селище, което започва да се развива след последната вулканична активност през 1706 г. Тъй като се намира на северното крайбрежие, където вали повече, ще бъдете изненадани от повсеместната зеленина.

Пуерто де ла Крус предлага уникална атмосфера, приятен климат и очарователни плажове с черен вулканичен пясък и красиви гледки към планината Тейде.

Изберете най-добрия хотел на плажа

Забележителности и атракции

  • Пласа дел Чарко - централен площад със зрели палми, които осигуряват сянка, много ресторанти и популярни щандове, на които се продава сладолед или един много популярен тук деликатес, наречен "Perrito Caliente", който не е нищо повече от класически Хот Дог.
  • Крайбрежната алея и Casa de la Aduana - най-оживеното място в Пуерто де ла Крус е крайбрежната алея с много магазини и ресторанти, както и малката историческа митница Casa de la Aduana.
  • Парк Таоро - красив парк, пълен с палми, пищна зеленина и сянка, издигаща се по терасовидни пътеки с много езерца и скални басейни и гледка към целия град
  • Loro Parque - известна зоологическа градина с папагали, делфини и косатки, повече информация в подробности на сайта

Плажове и плуване

Най-красивите плажове в Пуерто де ла Крус се намират на изток от центъра на града. Това са трите плажа Playa del Castillo, Playa Chia и Playa María Jimenez, които на практика са обединени в един 700-метров плаж с фин черен пясък.

Можете да наемете шезлонги и чадъри и да използвате прилежащите плажни барове и ресторанти.

Красиви са и естествените черни вулканични плажове под скалите на изток от града. По-специално, Playa El Bollullo, Playa Los Patos и Playa del Ancón. До тях обаче може да се стигне само с кола.

Плувен басейн в Лаго Мартианес

Много популярно място за плуване е големият изкуствен плувен басейн в западната част на града, който обаче е пълен с морска вода. Тук можете да плувате в 7 различни басейна с различна големина, най-големият от които се нарича Ел Лаго и е с размери около 80х100 метра. Можете да се възползвате и от душове със сладка вода, много ресторанти и барове и други услуги.

Билетите за възрастни струват 5,50 евро, а за деца - 2,50 евро. За повече информация посетете официалния уебсайт на плувния басейн.

Настаняване

Пуерто де ла Крус е един от най-популярните курорти за живеене, тъй като предлага всякакви видове настаняване - от евтини хостели до по-скъпи плажни курорти. Цените варират от 29 eur до 73 eur на вечер за двама. Разгледайте нашите съвети:

Транспорт

В града паркирането е много удобно в огромния безплатен паркинг между центъра на града и крайбрежието, където винаги можете да намерите свободно място, вижте картата.

Главната автогара се намира на Calle Hermanos Fernandez Perdigon на това място. Предлагат се чести връзки до следните градове:

  • Санта Крус де Тенерифе: линии 102, 103, 104
  • Loro Parque: линия 381
  • La Orotava: линии 345, 352, 353
  • Икод: линии 325, 354, 363
  • Лос Гигантес / Пуерто Сантяго: линия 325
  • Buenavista del Norte: линия 363

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.