Le Marais

Le Marais

Забележителен исторически район, в който всеки ще намери нещо, на което да се наслади. Това, което го прави специален, е красивата му архитектура, тъй като се състои предимно от ренесансови дворци на богати благородници, известни в миналото като hôtels particuliers.

10-те най-добри хотела в Париж

Сред дворците си струва да споменем hôtel de Sens (1 rue du Figuier) с красивата си геометрична градина, Le Village Saint Paul с неговите дворци, магазини и художествени галерии, hôtel Lamoignon на Rue Pavée, която е първата павирана улица в Париж, hôtel de Sully, до който можете да стигнете по пасаж от Rue Saint Antonie или от Place des Vosges и да видите красивия му двор.

Много популярно място е само Place des Vosges, който е най-старият площад в Париж, където ще се почувствате по-скоро като в замък.

Тук със сигурност ще попаднете на редица красиви църкви, както и на синагогата "Турнел". Това всъщност е мястото, където еврейската общност се заселва в края на XIX в. и техният район се нарича Плетцл. Тук и днес ще откриете много еврейски магазини и деликатеси.

Целият район е известен и с многото си художествени галерии и музеи, които са предимно малки по мащаб. Льо Маре е не само историческо място, но от 80-те години на миналия век е и средище на ЛГБТ общността. Всъщност почти половината от тези парижки предприятия се намират тук.

Настаняване

Квартал Льо Маре е едно от по-тихите места, въпреки че се намира точно в историческия център на Париж. В него се настаняват любители на ренесансовата архитектура и по-качествени хотели на достъпни цени от 130 евро на вечер нагоре.

Как да стигнете до там

Разположен на десния бряг на река Сена, районът е основно ограничен от музея Помпиду от едната страна и от площад Бастилията с неговия канал от другата. Тъй като районът не е много голям, можете да го прекосите за около 45 минути, ако не спирате никъде.

Основните метростанции в центъра на Le Marais са:

  • Сен-Пол - линия 1
  • Бастилията - линии 1, 5, 8
  • Chemin Vert - линия 8
  • Rambuteau - линия 11

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Париж.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.