Bassin de La Villette

Bassin de la Villette

В западната част на Париж се намира красивият изкуствен канал Bassin de La Villette, който продължава почти 5 км по протежение на канала Сен Мартен до Сена. Той създава естествена линия от крайбрежни алеи, кафенета, места за сядане на открито и паркове, които са далеч от туристическия живот в историческия център.

Плувен басейн La Baignale

Със сигурност едно от най-популярните места е тройката басейни, или по-скоро удължената във водата променада, позволяваща безопасно плуване направо в канала. Това е едно от най-популярните летни места за парижани.

Басейните обикновено отварят врати на 10 юли и са отворени до началото на септември, в зависимост от продължителността на деня. Входът е безплатен за всички .

Друго популярно място за слънчеви бани точно на река Сена е плажът "Paris Plages ".

Как да стигнете до тук

Най-близките метростанции са Jaurès и Laumière на оранжевата линия 5, от които след около 300 метра можете да стигнете пеша до плувния басейн La Baignoe de La Villette.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Париж.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.