Плаж Санта Джулия

Санта Джулия

Плажът Санта Джулия в южната част на Корсика се смята за най-красивия от всички околни плажове и редовно е включван в списъка на най-красивите плажове в света, както ЮНЕСКО потвърждава няколко пъти в своите препоръки. Самият плаж обаче не е включен в списъка на ЮНЕСКО.

Изберете хотел на брега на морето

Гранитните скали, сгушени в покритата с макхия и борове брегова линия, придават на плажа див характер, а прозрачната тюркоазено тъмносиня вода - усещане за екзотични Кариби.

Плажът е разположен на много тясна брегова ивица, която отделя морето от затвореното езеро, където можете да наблюдавате много видове птици.

Плувни и плажни съоръжения

Морето тук е спокойно с тюркоазено чиста вода, а пясъкът е красиво бял. Сянката се осигурява от боровите дървета, които растат около плажа. На плажа има добър избор от освежителни напитки и водни дейности (лодки под наем, водни колела, катамарани, каяци, сърфове, фънбордове и др.)

Езерото Étang de Santa Giulia, което се простира от другата страна на плажа, е идеално за много кратки разходки по бреговете му и за наблюдение на корсиканската фауна, особено на птиците.

Случайните скали в краищата на залива и спокойното море също създават много добри условия за гмуркане с шнорхел.

 • Повърхност на плажа - фин бял пясък
 • Входът към водата - плавен пясък
 • Дължина на плажа - 1 000 метра
 • Ширина на плажа - 20 метра
 • Шезлонги под наем - да (приблизително 20 евро на комплект на ден)
 • Тоалетни и душове - да
 • Ресторанти - да
 • Магазини - не

Северният край на плажа е оживен, с много ресторанти, кей и предлагани водни спортове, докато южният край е по-тих.

Настаняване на плажа

Като единствен от трите известни плажа на юг от Порто-Векио, Санта Джулия може да се похвали с широка гама от места за настаняване на пешеходно разстояние. Това са предимно ваканционни вили и по-малки хотели, разположени на брега, за да не се нарушава естественият характер на района. Цените тук са логично високи, като най-евтините студиа започват от 147 евро на вечер, а по-качествените хотели - от 293 евро на вечер.

Препоръчваме ви например тези места за настаняване:

 • Costa Nera - красиви и добре оценени апартаменти с прилични цени на около 100 метра от плажа
 • Hôtel Castell'Verde - с цени около 5500 евро, един от най-евтините класически хотели, разположен на около 250 метра от плажа
 • Hôtel Moby Dick - хотел 4* точно на плажа Санта Джулия с красиви тераси с изглед към морето

Как да стигнете до плажа Санта Джулия?

Плажът е лесно достъпен с кола, тъй като се намира на около 350 метра от главния път Т10, а отбивката е ясно обозначена. След това тесен асфалтов път ви отвежда почти до плажа, където има официален платен паркинг с цени около 5 евро на ден.

От 1 юли до края на септември има и специална автобусна линия от Порто-Векио 2-4 пъти дневно. Цената на двупосочния билет е 9 евро, а разписанието можете да намерите на уебсайта на Rapides Bleus.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Корсика.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.