Плаж Palombaggia

Плаж Palombaggia

Паломбаджия е вероятно най-посещаваният плаж в Корсика. Намира се на 10 км от Порто Векио. Самият плаж е дълъг 2 км и е ограден от борова гора. Финият пясък, кристално чистото море, чиито цветове варират от тюркоазено до тъмносиньо, и необичайно гъстата растителност на брега създават впечатление за екзотични Кариби.

10-те най-добри хотела в Корсика

Плувни и плажни съоръжения

Плуването в Plage de Palombaggia е сред най-красивите в Корсика. Многото пространство, финият бял пясък и спокойната обстановка далеч от големите градове създават идилична ваканционна атмосфера.

Входът към морето е много постепенен и пясъчен, но в западния край на плажа има малък скалист риф, който заедно с кристално чистата вода създава идеални условия за гмуркане с шнорхел. Южният край е заобиколен от няколко по-големи ресторанта, докато в северния край на плажа се намират по-малки плажни барове. Благодарение на дължината му винаги ще намерите място въпреки популярността на плажа.

  • Повърхност на плажа - фин бял пясък
  • Вход към водата - постепенно пясъчен
  • Дължина на плажа - 2100 метра
  • Ширина на плажа - 25 метра
  • Шезлонги под наем - да (приблизително 20 евро за комплект на ден)
  • Тоалетни и душове - да
  • Ресторанти - да
  • Магазини - не

В южната част плажът Паломбаджия, чрез скалистия нос Тамаричиу (самият Паломбаджия често погрешно се нарича с това име), е слабо свързан с много подобния, само че малко по-къс, плаж де ла Фолака, който от своя страна се свързва с още по-малкия плаж Акчагю. Заедно се получава плажна ивица, дълга повече от 3,5 км.

Голямото предимство на всички плажове е голямата сянка, която осигуряват прилежащите борови гори.

На всички тях можете да наемете водни колела, лодки или да платите за водни ски и други подобни дейности. Тук има много възможности, но въпреки това всички плажове се отличават със сравнително спокойна атмосфера.

Настаняване на плажа

Популярността на плажовете и разположението им извън големия град се отразяват и на настаняването. Обикновено в близост до трите плажа има само частни апартаменти и няма да попаднете на по-голям хотел.

Освен това апартаментите обикновено се разпродават за година напред, а най-ниските цени започват от 147 евро на вечер.

По-голям избор от хотели ще намерите в Порто-Векио, на 10 км.

Как да стигнете до Palombaggia

Единствената възможност за транспорт до Паломбаджия е с кола. Совалката, която се движи 3 пъти дневно от Порто Векио, е отменена през 2020 г. и все още не е възстановена.

Сравнете цените на колите под наем в Корсика

Единственият безплатен паркинг се намира в североизточния край на плажа, до него води чакълест път, като голямо предимство е фактът, че паркингът е покрит със зрели борови дървета. Точното местоположение на паркинга е на това място.

След това има много други частни паркинги по протежение на всички плажове, но те се таксуват, обикновено между 7 и 15 евро на ден.

Ако пристигнете на плажовете след 9 ч. сутринта, ще ви бъде много трудно да намерите свободно място.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Корсика.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.