Bavella

Bavella

Планинският проход с красивия си пейзаж от скални кули е истински рай за тези, които се интересуват от пешеходен туризъм. На 1218 м надморска височина се намира седловина, около която се издигат скалните кули, известни като Aiguilles de Bavella, променящи цвета си от охра до злато през деня.

Районът около Bavella е идеален за пешеходен туризъм, с множество маркирани и немаркирани пътеки, но любителите на катеренето и каньонинга също ще се насладят на района.

10-те най-добри хотела в Корсика

В корсиканския език ще срещнете и името Баведа. В седловината, през която минава пътят, ще намерите голяма хижа с ресторант, информационен щанд с карти и тоалетни.

Пешеходен туризъм и гледки

Планинският масив Бавела прилича малко на планините на Балканите по своя облик, малко на Алпите със своите поляни и боровите гори на Пиренеите. Острите и тесни скални кули допринасят за фотогеничността и привличат туристите да изследват района.

Най-популярната планинска пътека води от паркинга на прохода към най-високите върхове в района и завършва на високия 1785 м Пунта ди край Паргул. Пътеката е доста предизвикателна и изисква кратки участъци с изкачване на стълби и стръмни промени на височината. Гледките по този маршрут обаче определено са сред най-красивите в цяла Корсика.

По-лесният маршрут, от друга страна, се насочва на юг и ви отвежда повече или по-малко по билото на скални зъбери и типични корсикански поляни с китки средиземноморски борове.

Настаняване

Няма да намерите никакви места за настаняване директно на прохода и в планината Бавела. Най-близките селища са Зонза, на 9 км, или Солензара, на 33 км, където има няколко апартамента и класически хотели.

Как да стигнете до планината Бавела?

През прохода Бавела минава криволичещият планински път номер D268, а автомобилът е най-доброто средство за придвижване, като в прохода ще намерите голям безплатен паркинг. Най-близкият голям град е Порто-Векио, на 49 км.

Сравнете цените за наем в Корсика

Въпреки това автобусите на две компании, свързващи Аячо и Порто-Векио, също спират тук, като спирките са в места като Зонза и Сартене.

Единствено Balesi Evasion предоставя разписание, така че да можете да посетите Бавела в завой, без да нощувате, и то само от Порто-Векио. Оттам той тръгва около 7 часа сутринта, пристига в прохода за час и четвърт и се връща в Порто-Векио около 18 часа.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Корсика.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.